Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρήτη: Ενημέρωση για τον επιβλαβή για τις καλλιέργειες οργανισμό Spodoptera frugiperda

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΚρήτη: Ενημέρωση για τον επιβλαβή για τις καλλιέργειες οργανισμό Spodoptera frugiperda
spot_img

Ξεκίνησαν από την Ιεράπετρα οι ενημερωτικές συναντήσεις για την εφαρμογή μέτρων προστασίας από τον Spodoptera frugiperda.

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στο νησί και συγκεκριμένα από την Ιεράπετρα, που αφορούν στην εξέλιξη της εμφάνισης του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda και τις συνέπειές του στις καλλιέργειες όπως πιπεριάς, μελιτζάνας και δρεπτών ανθέων, ξεκίνησε η Περιφέρεια Κρήτης. Όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη «πρόκειται για ενημερωτικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση των παραγωγών, αλλά και των υπηρεσιακών στελεχών, για την εφαρμογή των μέτρων φυτοϋγείας, με βάση τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Εισηγήσεις παρουσίασαν ο δρ Δημήτριος Παπαχρήστος Ερευνητής Α’ της επιστημονικής Διεύθυνσης Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με τίτλο: «Το έντομο Spodoptera frugiperda και η εμφάνισή του σε περιοχές της Κρήτης», ο Χρήστος Αραμπατζής, Γεωπόνος MSc, Προϊστάμενος του τμήματος Φυτοϋγεινομικού Ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Φυτοϋγειονομικά μέτρα για τον επιβλαβή οργανισμό Spodoptera frugiperda στα πλαίσια των κανονισμών της ΕΕ 2016/2031 και 2023/1134» και ο δρ Εμμανουήλ Ροδιτάκης, αναπληρωτής καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας και Φαρμακολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, ΕΛΜΕΠΑ, με τίτλο: «Η αντιμετώπιση των λεπιδόπτερων της οικ. Noctuidae, με έμφαση στο είδος Spodoptera frugiperda».

Ακολούθησε συζήτηση-διάλογος για το θέμα που έχει προκύψει για την αντιμετώπιση του και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν βάσει των κανονισμών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Στην ενημερωτική εκδήλωση στην Ιεράπετρα συμμετείχαν, η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, ο γενικός διευθυντής Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Υψηλάντης, στελέχη της ΔΑΑΚ Λασιθίου, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς των παραγωγών, σύμβουλοι και γεωπόνοι της περιοχής, τυποποιητές και καλλιεργητές θερμοκηπίων.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα