Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τελευταίες μεσοπρόθεσμες προοπτικές των αγορών αγροτικών προϊόντων, των εισοδημάτων και του περιβάλλοντος της ΕΕ έως το 2032

ΑρχικήΝέαΟι τελευταίες μεσοπρόθεσμες προοπτικές των αγορών αγροτικών προϊόντων, των εισοδημάτων και του περιβάλλοντος της ΕΕ έως το 2032
spot_img

Ξεκινά η φετινή διάσκεψη για τις προοπτικές της γεωργίας ΕΕ υπό τον τίτλο «Ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό σύστημα που σφυρηλατήθηκε μέσα από τις κρίσεις».

Χθες ο Επίτροπος Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι εγκαινίασε τις εργασίες της διάσκεψης για τις προοπτικές της γεωργίας της ΕΕ το 2022, η οποία έχει τίτλο «Ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό σύστημα που σφυρηλατήθηκε μέσα από τις κρίσεις». Με την ευκαιρία αυτή, η Επιτροπή δημοσίευσε τις τελευταίες μεσοπρόθεσμες προοπτικές των αγορών αγροτικών προϊόντων, των εισοδημάτων και του περιβάλλοντος της ΕΕ έως το 2032, οι οποίες θα παρουσιαστούν λεπτομερώς στη διήμερη διάσκεψη (8-9 Δεκεμβρίου). Η Επιτροπή εγκαινίασε επίσης έναν νέο διαδικτυακό πίνακα αποτελεσμάτων για την παρακολούθηση του εφοδιασμού τροφίμων και της επισιτιστικής ασφάλειας στην ΕΕ, ο οποίος περιλαμβάνει διάφορους δείκτες π.χ. για τα καιρικά φαινόμενα και τα φαινόμενα ξηρασίας, το κόστος των μεταφορών και της ενέργειας, τις εξελίξεις των ζωονόσων και τους ενδεχόμενους εμπορικούς περιορισμούς.

Η διάσκεψη εστιάζει στον τρόπο εφαρμογής των στρατηγικών σχεδίων της ΚΓΠ και στον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ συμβάλλει στις σημερινές προκλήσεις της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

Η διάσκεψη για τις προοπτικές της γεωργίας της ΕΕ είναι μια ετήσια εκδήλωση που αποτελεί ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς αγροτικών προϊόντων. Περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με το πλαίσιο πολιτικής και τις της αγοράς κατά την επόμενη δεκαετία. Μέσω παρεμβάσεων υψηλόβαθμων εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης και εμπνευσμένων παραδειγμάτων, αυτή η εκδήλωση που εστιάζει στο μέλλον να φέρνει σε επαφή γεωργούς, εμπειρογνώμονες του αγροδιατροφικού τομέα και αγροτικούς φορείς για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα και να εξετάσουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των αγορών αγροτικών προϊόντων, του εισοδήματος και του περιβάλλοντος, με ορίζοντα το 2032.
Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάσκεψη, η οποία μεταδίδεται διαδικτυακά, καθώς και το πρόγραμμά της. Η συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου Βοϊτσεχόφσκι είναι διαθέσιμη στο EbS.  Στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες μεσοπρόθεσμες προοπτικές και τον νέο πίνακα αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα