Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σ. Λιβανός: “Ο Έλληνας αγρότης να γίνει επιχειρηματίας”

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣ. Λιβανός: "Ο Έλληνας αγρότης να γίνει επιχειρηματίας"
spot_img

Για τη σημασία του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και γενικά της αγροδιατροφής μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, στο Olympia Forum που διεξάγεται στο Ζάππειο. Επίσης αναφέρθηκε στα κονδύλια που θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια, αλλά και στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αγροτών.

   «Ο πρωτογενής τομέας συνδέεται με την Ελλάδα, με την ιστορία μας, με την κουλτούρα μας. Είναι ένα βασικό στοιχείο της ελληνικής οικονομίας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τους πόρους που έχουμε, να ενισχύσουμε τις υποδομές, να αναπτύξουμε την εκπαίδευση και την κατάρτιση περισσότερο. Να μπολιάσουμε τον αγροτικό τομέα με τις αρχές της επιχειρηματικότητας» είπε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «… σιγά-σιγά ο Έλληνας αγρότης να γίνει επιχειρηματίας. Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να δημιουργήσουμε ενιαίο branding και να βγούμε στις αγορές. Ο χώρος της αγροδιατροφής αφορά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών όχι μόνο τους αγρότες». Επίσης αναφέρθηκε στα κονδύλια 22 δισ. τα επόμενα χρόνια και ζήτησε από τις τράπεζες να απλοποιήσουν τις διαδικασίες χορήγησης δανείων.

   «Είναι μία ευκαιρία να αναλάβει ο τραπεζικός κλάδος τις ευθύνες του απέναντι στον πρωτογενή τομέα, την πρωτογενή επιχειρηματικότητα και τη μεταποίηση ανοίγοντας ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί στο χώρο αυτό. Δεν μπορεί να απαιτούν από τους αγρότες να βάζουν την προσωπική τους περιουσία ως εγγύηση. Πρέπει να πάρουν και αυτές το ρίσκο μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στο χώρο μας».

   Τέλος, ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τα οποία από τα 37 εκατομμύρια που διατέθηκαν συνολικά, τα έξι αφορούν στις αγροτικές επιχειρήσεις και σε 2.875 δικαιούχους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα