ΑρχικήΝέαΑγρότεςΒρυξέλλες: Ελληνική καφετέρια κέρασε τυρόπιτες και φαγητό τους αγρότες που διαδηλώνουν

Βρυξέλλες: Ελληνική καφετέρια κέρασε τυρόπιτες και φαγητό τους αγρότες που διαδηλώνουν

2 λεπτά ανάγνωσης

Ελληνικό καφέ στις Βρυξέλλες, στο πλευρό των αγροτών.

Οι αγρότες επέστρεψαν σήμερα με τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες, για να διαδηλώσουν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Και η Ελληνική καφετέρια «Το μέλι» στην πλατεία Σουμάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τους κέρασε τυρόπιτες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι αγρότες ενθουσιάστηκαν με την κίνηση αυτή και αφού ευχαρίστησαν το προσωπικό, θέλησαν να γράψουν θετικές κριτικές για τους ιδιοκτήτες.

- Advertisement -

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η συζήτηση για αλλαγές στην ΚΑΠ 23-27, αλλαγές τόσο τεχνικές , όσο και δομικές, έχει ανοίξει. Έχει ανοίξει πολύ – πολύ νωρίτερα απ΄ ότι κάποιοι περίμεναν. Και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας πραγματικής ανάγκης. Αυτές τις ανάγκες ενστερνίζεται η ελληνική κυβέρνηση, τις στηρίζουμε και τις αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο στις συμμαχίες  που έχουμε ή που δημιουργούμε.

- Advertisement -

Ερχόμαστε στις Βρυξέλλες σήμερα, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας, όχι μόνο των Ελλήνων αγροτών, των Ευρωπαίων αγροτών. Δουλεύουμε συντονισμένα, καταθέτουμε ολοκληρωμένες τεχνικές προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ, αλλά δουλεύουμε μέσω των συμμαχιών που χτίζουμε και για δομικές αλλαγές. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα».

Νωρίς το πρωί ο Έλληνας υπουργός μετείχε στη συνεδρίαση των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

- Advertisement -

Αυτήν την ώρα μετέχει στο Συμβούλιο υπουργών όπου θα καταθέσει 19 προτάσεις για τεχνικές βελτιώσεις της ΚΑΠ, και στο διάλειμμα του Συμβουλίου θα συνεδριάσει με πρωτοβουλία της Ελλάδας η ομάδα των EUMED-9 (δεύτερη συνεδρίαση).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του στους θεσμικούς φορείς και τα κόμματα, ζητεί προτάσεις για δομικές αλλαγές στην ΚΑΠ.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Οι επιστήμονες αποφάσισαν: Αυτό είναι το πιο θρεπτικό λαχανικό στον κόσμο

Επιστήμονες του CDC κατέταξαν 41 φρούτα και λαχανικά με βάση την πυκνότητα θρεπτικών συστατικών. Μόνο ένα πήρε βαθμολογία 100

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας