Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Wikifarmer: Η ελληνική startup που συνδέει τους αγρότες με επιχειρήσεις παγκοσμίως εξασφάλισε χρηματοδότηση 5 εκάτ. ευρώ

ΑρχικήΝέαWikifarmer: Η ελληνική startup που συνδέει τους αγρότες με επιχειρήσεις παγκοσμίως εξασφάλισε χρηματοδότηση 5 εκάτ. ευρώ
spot_img

Η πλατφόρμα Wikifarmer συγκεντρώνει 1 εκατ. επισκέπτες το μήνα.

H εταιρεία Wikifarmer αποτελεί μια ελληνική startup, η οποία μέσα από την πλατφόρμα της προσφέρει εκπαίδευση και πρόσβαση στις εμπορικές αγορές πώλησης αγροτικών προϊόντων σε καλές τιμές και να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Πρόσφατα, εξασφάλισε χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από την VC εταιρία Point 9 .

 Η Wikifarmer εξασφάλισε επίσης τη χρηματοδότηση από επενδυτές, όπως ο  Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Πρόεδρος και CEO της Intracom Ventures, οι ιδρυτές της cargo.one,  Νίκος Μωραϊτάκης, συνιδρυτής/CEO της Workable, μεταξύ άλλων ονομάτων του επενδυτικού κόσμου.

Η πλατφόρμα Wikifarmer,, που συνδέει απευθείας αγρότες με επιχειρήσεις χαρακτηρίζεται ως ένα είδος Wikipedia, μια εγκυκλοπαίδεια, αλλά απευθυνόμενη στον αγροτικό τομέα. Η startup προωθεί, επίσης, την βιώσιμη παραγωγή και διάθεση προϊόντων στη βιομηχανία τροφίμων.

Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα σε αγρότες να πωλούν χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα τους σε ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, η  πλατφόρμα έχει αρκετή απήχηση, συγκεντρώνοντας περίπου 1 εκατ. επισκέπτες μηνιαίως. Έχει βοηθήσει χιλιάδες επιχειρήσεις να περιορίσουν το λειτουργικό τους κόστος σε ποσοστό ως και 30% και τους παραγωγούς να αυξήσουν την κερδοφορία τους ως και 300%.

Ακόμη, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της εταιρείας στην Καθημερινή, πάνω από 10.000 παραγωγοί είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα από Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και έχουν αγοράσει προϊόντα περισσότεροι από 6.000 αγοραστές χονδρικής ή λιανικής.

Στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί στο άμεσο μέλλον σε όλη την Ευρώπη, αλλά και να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και νέες θέσεις εργασίας.   

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Επικίνδυνη βελγική σοκολάτα πωλείται από δεκάδες καταστήματα στη Ελλάδα

Βελγικός κολοσσός σοκολάτας ανακαλεί δύο προϊόντα Cachet λόγω υψηλής περιεκτικότητας αφλατοξινών.

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα