Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Xylella fastidiosa σε ελαιόδεντρα – Συστάσεις της ΕΕ

ΑρχικήΝέαΑγρότεςXylella fastidiosa σε ελαιόδεντρα – Συστάσεις της ΕΕ
spot_img

Έκθεση σχετικά με τα κρούσματα της ΕΕ και τα μέτρα για τον έλεγχο της Xylella fastidiosa, μιας ασθένειας που βλάπτει τα ελαιόδεντρα και άλλα φυτά.

Μια νέα έκθεση της Επιτροπής περιγράφει τα κρούσματα του βακτηρίου Xylella fastidiosa στην ΕΕ και τα μέτρα ελέγχου που εισήγαγε η ΕΕ. Η έκθεση αναλύει τις προκλήσεις για τον έλεγχο της νόσου και εντοπίζει παραδείγματα καλής πρακτικής.

 Συμπεραίνει ότι η εκρίζωση σε μικρές περιοχές εστίας ήταν επιτυχής, όταν εφαρμόστηκαν μέτρα ελέγχου της ΕΕ. Η έκθεση προσδιορίζει επίσης τους παράγοντες που καθιστούν δύσκολη την εξάλειψη της νόσου σε μεγάλες περιοχές εστίας και περιγράφει μέτρα για τον περιορισμό της.

Το Xylella fastidiosa εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην ΕΕ στην Απουλία της Ιταλίας το 2013. Η παρουσία του επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια στη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Το παθογόνο έχει επηρεάσει σοβαρά την ελιά παραγωγής στην περιοχή της Απουλίας της Ιταλίας και είχε ισχυρό αντίκτυπο στα αμύγδαλα στη Βαλένθια περιφέρεια της Ισπανίας.

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα