ΑρχικήΝέαΑλιείαΑπαγόρευση αλιείας μυδιών στην Καβάλα

Απαγόρευση αλιείας μυδιών στην Καβάλα

2 λεπτά ανάγνωσης

Προληπτικά μέτρα σε Αγίασμα και Κεραμωτή Καβάλας – Αναστέλλεται η αλίευση μυδιών μέχρι να ολοκληρωθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τίθενται σε ισχύ υγειονομικά μέτρα που αφορούν τις ζώνες παραγωγής ζώντων δίθυρων μαλακίων στις θαλάσσιες περιοχές Αγιάσματος και Όρμου Κεραμωτής Καβάλας.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η αλιεία, η συγκομιδή, η διακίνηση και η διάθεση στην αγορά μυδιών του είδους Mytilus galloprovincialis (Μύδι Μεσογείου) που προέρχονται από τις δύο ζώνες. Η απόφαση ελήφθη καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα δείγματα σάρκας οστρακοειδών για τον απαιτούμενο έλεγχο βιοτοξινών και τον μικροβιολογικό έλεγχο, γεγονός που καθιστά αναγκαία την προληπτική αναστολή κάθε δραστηριότητας.

Η εφαρμογή των μέτρων ανατίθεται στη Λιμενική Αρχή και στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού και εθνικού προγράμματος παρακολούθησης των ζωνών παραγωγής και μετεγκατάστασης οστρακοειδών, που προβλέπει τακτικούς ελέγχους για την εξασφάλιση ασφαλών προϊόντων ζωικής προέλευσης.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.