Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη – Ο Χ. Κέλλας στη «Seafood Expo Global 2025» στη Βαρκελώνη

ΑρχικήΝέαΑλιείαΗ Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη - Ο Χ. Κέλλας στη «Seafood Expo Global 2025» στη Βαρκελώνη
spot_img

Χρήστος Κέλλας: “Υψηλό το επίπεδο ποιότητας της ελληνικής αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξή της”

Τη μεγαλύτερη εμπορική διεθνή έκθεση αλιευτικού τομέα παγκοσμίως, την «Seafood Expo Global 2025» επισκέφθηκε το διάστημα 6-8 Μαΐου στη Βαρκελώνη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας. Τον Υφυπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Στρατάκος, ο Προέδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Χρήστος Κρομμύδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Απόστολος Αποστολάκος και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Η έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών του κλάδου των θαλασσινών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων προμηθευτών, αγοραστών και μεταποιητών. Η ελληνική παρουσία ιχθυοκαλλιεργητών ήταν για άλλη μια φορά σημαντική με τη συμμετοχή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), αλλά και όλων των επιχειρήσεων του κλάδου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στα προϊόντα του αλιευτικού τομέα, την επεξεργασία και τη συσκευασία. Η έκθεση παρέχει μια πλατφόρμα για δικτύωση, ανάπτυξη επιχειρήσεων και ανταλλαγή γνώσεων για όλους όσους ασχολούνται με τη βιομηχανία θαλασσινών.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας κατά τη παρουσία του στην «Seafood Expo Global 2025» δήλωσε: «Στη Διεθνή έκθεση του αλιευτικού τομέα διαπίστωσα για άλλη μια φορά τις μεγάλες δυνατότητες και αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας. Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι σημαντική για λόγους, τόσο οικονομικούς όσο και περιβαλλοντικούς και διατροφικούς. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο ποιότητας της ελληνικής αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξή της, κάτι που θα συνεισφέρει στην επισιτιστική ασφάλεια, στην αύξηση των εξαγωγών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ιχθυοκαλλιέργεια συμβάλλει σημαντικά στο εθνικό προϊόν με τις εξαγωγές να ξεπερνούν το 80% και η συνεισφορά του ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στον τομέα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 750 επιχειρήσεις, προσφέροντας εργασία σε περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας και ήδη προχωρήσαμε στη δημοσίευση πρόσκλησης στις 23 Απριλίου για «παραγωγικές επενδύσεις στις υδατοκαλλιέργειες» συνολικού προϋπολογισμού 71 εκατ. ευρώ».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μολυσμένα αγγούρια: Αναβιώνει ο εφιάλτης που προκάλεσε τουλάχιστον 550 τροφικές δηλητηριάσεις

Η εταιρεία που τα καλλιεργεί βρέθηκε και πέρσι στο επίκεντρο παρόμοιων επιδημιών με τους τύπους Salmonella Africana και Salmonella Braenderup

Μεταλλικό σύρμα και σε τυρί – Διανέμεται σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες

Θραύσματα μεταλλικού σύρματος ξένου σώματος σε τυρί από τη Δανία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα