Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλιεία

ΑρχικήΝέαΑλιεία

Μύδια Πιερίας: Ένας διατροφικός «θησαυρός» που ταξιδεύει στις αγορές του εξωτερικού

Η Ελλάδα είναι η 4η μεγαλύτερη παραγωγός μυδιών στην ΕΕ.

Οι αχινοί με τα μεγάλα αγκάθια “εχθροί” των ψαριών – Μέτρα λαμβάνει η Αυστραλιανή Γερουσία

Ένα είδος αχινού απειλεί ψάρια, βιότοπους και θαλάσσια χλωρίδα.

Απίστευτο! Τα ψάρια αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε φωτογραφίες

Mελέτη έδειξε ότι τα ψάρια έχουν μια εσωτερική αίσθηση του εαυτού τους, όπως οι άνθρωποι.

Ψάρια: Η αντίληψη της γενιάς Ζ για την βιωσιμότητα στην κατανάλωση θαλασσινών

Μελέτη για την περιβαλλοντική ευαισθησία των καταναλωτών σχετικά με την παραγωγή και την κατανάλωση θαλασσινών.

“Θύμα” των πλημμυρών η ελληνική αλιεία – Πτώση της ζήτησης λόγω φόβου των καταναλωτών

Πάνω από 50% η μείωση του τζίρου των αλιέων λόγω παραπληροφόρησης των καταναλωτών.

Στους επόμενους μήνες θα τεθεί το πλαίσιο για την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας

Σύσκεψη ΥπΑΑΤ, Λ. Αυγενάκη με το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Αλιέων Γρι- Γρι.

Πάνω από 360 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας

Τα συνολικά κονδύλια του ελληνικού προγράμματος για την περίοδο 2021-2027 ανέρχονται σε 519,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 363,7 εκατ. ευρώ αποτελούν τη συνεισφορά της ΕΕ.

Ψάρια: Τις πταίει για τη “λασπώδη γεύση” τους

Δανοί επιστήμονες αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα μελέτης.

Μυτιλήνη – Ψάρεμα: Έκκληση αγωνίας από τον καπετάνιο του “Ταξιάρχη”

Η καθημερινή μάχη των ψαράδων της Λέσβου.

Αλιεία: Υποχρεωτική η ψηφιακή καταγραφή των αλιευμάτων ακόμα και για τους ερασιτέχνες!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενέκρινε τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον έλεγχο της αλιείας.

Γιατί οι καλύτεροι σεφ της Βρετανίας “βγάζουν” το σολομό από τα πιάτα τους

Στην εκστρατεία "Off The Table" συμμετέχουν μέχρι στιγμής 150 εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία.

Χωρίς παθογόνα μικρόβια τα αλιεύματα από τον Θερμαϊκό Κόλπο

Δειγματοληψίες σε ψάρια και οστρακοειδή του Θερμαϊκού.

Η ΕΕ προτείνει αλιευτικές δυνατότητες για το 2024 στη Μεσόγειο και στον Εύξεινο Πόντο

Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων.

ΕΛΟΠΥ: Οι προκλήσεις της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας

Το 2022 η τσιπούρα και το λαβράκι αντιπροσώπευσαν το 92% των πωλήσεων.

Eurostat: H Ελλάδα πρώτη σε παραγωγή τσιπούρας και λαβρακίου ιχθυοκαλλιέργειας στην ΕΕ

Οι υδατοκαλλιέργειες στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα αντιπροσωπεύουν τα 2/3 της συνολικής παραγωγής στην ΕΕ.

Δίθυρα μαλάκια: Ελλιπείς οι έλεγχοι των χωρών της ΕΕ σε ιχθυοκαλλιέργειες για μικροβιολογικούς κινδύνους

Τα συστήματα ελέγχου σε κάποιες χώρες δεν επαρκούν για την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Βιομηχανία τόνου: Το σύνδρομο Mushy Tuna προκαλεί τεράστιες οικονομικές απώλειες

Τεράστιες ποσότητες τόνου απορρίπτονται κάθε χρόνο λόγω του συνδρόμου Mushy Tuna.

Πως επηρεάζονται οι μυδοκαλλιέργειες από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας

Αξιολόγηση της τοξικότητας του θαλάσσιου αλατιού στα πρώιμα στάδια της ζωής των μυδιών του γλυκού νερού.

Iσπανία: Ξεκίνησε η εκτροφή γαλαζόπτερου τόνου στην ξηρά

Iσπανικό ερευνητικό κέντρο δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για την εκτροφή τόνου στην ξηρά

Φουκουσίμα: Ξένοι αξιωματούχοι τρώνε ψάρια και σούσι για να δείξουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Ιαπωνίας-Κίνας για την απόφαση της τελευταίας να σταματήσει τις εισαγωγές τροφίμων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο