Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παράνομο ψάρεμα: Το λιμενικό “τσάκωσε” δύο ερασιτέχνες με 6.000(!) αχινούς στη Μαλεσίνα

ΑρχικήΝέαΑλιείαΠαράνομο ψάρεμα: Το λιμενικό "τσάκωσε" δύο ερασιτέχνες με 6.000(!) αχινούς στη Μαλεσίνα
spot_img

Ενώ το όριο αλίευσης αχινών είναι 20 την ημέρα, δύο ερασιτέχνες ψαράδες εντοπίστηκαν από το λιμενικό με 6.000 τεμάχια αχινών

Νέο περιστατικό παράνομης αλίευσης μεγάλης ποσότητας αχινών ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή «ΛΕΚΟΥΝΑ» της Μαλεσίνας, εντοπίστηκαν δύο ερασιτέχνες αλιείς, ηλικίας 33 και 34 ετών, να έχουν αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση από κοινού από ερασιτεχνικό σκάφος, 6.000 τεμάχια αχινούς, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο των τριάντα (30) τεμαχίων ανά ημέρα, κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 65/2014.

- Advertisement -

Από τη Λιμενική Αρχή της Λάρυμνας κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Υπενθυμίζεται ότι και τον περασμένο Φεβρουάριο στη ίδια περιοχή εντοπίστηκαν δύο ερασιτέχνες αλιείς, ηλικίας 39 και 34 ετών, να έχουν αλιεύσει παράνομα 8.000 αχινούς.

Οι αχινοί θεωρούνται προστατευόμενο είδος και η επιβίωση τους κινδυνεύει τώρα ακόμα περισσότερο λόγω της κλιματικής κρίσης και της ανόδου της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία όσον αφορά στην αλίευση αχινών, επιτρέπεται μέχρι 20 την ημέρα ανά άτομο και 30 ανά σκάφος, και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 400€ έως 3.000€.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα