ΑρχικήΝέαΑλιείαΣε κρίσιμη καμπή η ελληνική μυδοκαλλιέργεια

Σε κρίσιμη καμπή η ελληνική μυδοκαλλιέργεια

2 λεπτά ανάγνωσης

Κ. Τσιάρας: Θέλουμε να επιβιώσει και να αναπτυχθεί η καλλιέργεια των μυδιών.

Τη στιγμή που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα καταθέσει πρόταση για τη στήριξη των μυδοκαλλιεργητών του Θερμαϊκού Κόλπου, με αφορμή τη φετινή καταστροφή των μυδοκαλλιεργειών, ο Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

- Advertisement -

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι μυδοκαλλιεργητές οφείλονται στην κλιματικής κρίσης και στην αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, επίσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας, o Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιώργος Στρατάκος, οι βουλευτές Μακάριος Λαζαρίδης, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Πασχαλίδης, Φάνης Παππάς,  και οι  εκπρόσωποι των μυδοκαλλιεργητών.

- Advertisement -

«Θέλουμε να επιβιώσει ο κλάδος, να επιβιώσει η καλλιέργεια και να αυξηθεί η παραγωγή του μυδιού», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσθέτοντας ότι «το μύδι είναι ένα πολύ σημαντικό προϊόν για τη χώρα μας». Ο Κώστας Τσιάρας, ενώπιον των καλλιεργητών, δεσμεύτηκε, αφενός να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα στήριξης των πληγέντων παραγωγών και, αφετέρου, να συζητήσει το θέμα με τους ομολόγους του, των μεσογειακών χωρών, για να αναζητηθεί, από κοινού, τρόπος επίλυσης των προβλημάτων και στήριξης του κλάδου.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Έλληνες αρτοποιοί: 1.500 λουκέτα, με πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ να απειλούν τον κλάδο

Έλσα Κουκουμέρια: «Μεγάλη αδικία για εμάς και παραπλάνηση του καταναλωτή» – Γιώργος Καββαθάς: «Πολύ σύντομα θα δούμε την κατάληψη του χώρου από πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

Νέα προειδοποίηση για κοινό τρόφιμο του σουπερμάρκετ – Επιστημονικά ευρήματα και συστάσεις από τις αρχές – Του Ν. Γδοντέλη

Παθογόνα βακτήρια, θερμοκρασία και χρόνος αποθήκευσης στο επίκεντρο νέων επιστημονικών δεδομένων για δημοφιλή τρόφιμα.

Εντοπίστηκε μέλι με Clostridium botulinum – Πηγές επιμόλυνσης, ανθεκτικότητα και περιστατικά αλλαντίασης

Νέο περιστατικό στην Ευρώπη ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την παρουσία C. botulinum στο μέλι – Από πού προέρχεται, πώς ελέγχεται και ποιος είναι ο κίνδυνος.