Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας στελέχη του ΥΠΑΑΤ

ΑρχικήΝέαΑλιείαΣτην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας στελέχη του ΥΠΑΑΤ
spot_img

Χρήστος Κέλλας: Είμαστε δίπλα στους αλιείς. Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση

Επίσκεψη στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας και ο ΓΓ του Υπουργείου, Γιώργος Στρατάκος, προκειμένου να συζητήσουν με τους αλιείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας σχετικά με τον τρόπο ζύγισης των αλιευμάτων τους και την χρήση πιστοποιημένων μηχανών ζύγισης.

- Advertisement -

Κατά την διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης και της περιήγησης στους χώρους της ιχθυόσκαλας, αλλά και στα σκάφη, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι η ηγεσία του Υπουργείου εργάζεται εντατικά με στόχο να βρεθεί η βέλτιστη λύση, σε ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι ελληνικό, αλλά αφορά ολόκληρο το Νότο.  

Στην επίσκεψη συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Κεφαλάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Απόστολος Αποστολάκος, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανότρατων, Κώστας Νταουλτζής.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στη Νέα Μηχανιώνα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας δήλωσε: 

 «Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, προχωράμε μαζί και δίνουμε λύσεις. Στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αλιείς μας με τροποποιήσεις αποδεκτές από τον κλάδο, σεβόμενοι παράλληλα και τις κοινοτικές αποφάσεις.  Τις επόμενες ημέρες επίκεινται και νέα συνάντηση. Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση. Η Αλιεία, είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας μας»

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα