Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι θα γίνει με το παράνομο ψάρεμα; Πάνω από 6.000 αχινούς αλίευσαν τρεις αλλοδαποί στην Καβάλα

ΑρχικήΝέαΑλιείαΤι θα γίνει με το παράνομο ψάρεμα; Πάνω από 6.000 αχινούς αλίευσαν τρεις αλλοδαποί στην Καβάλα
spot_img

Αχινούς 190 κιλά είχαν στο αυτοκίνητό τους 3 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν από τις λιμενικές αρχές της Καβάλας.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τις απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Φυλάκιου Ελευθέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στην Νέα Πέραμο Καβάλας, διαπιστώθηκε ότι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 30, 32 και 33 ετών, είχαν αλιεύσει και μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. όχημα έξι χιλιάδες εβδομήντα (6.070) τεμάχια του είδους “ΑΧΙΝΟΣ”, καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου και κάτω των προβλεπόμενων διαστάσεων, συνολικού καθαρού βάρους εκατόν ενενήντα (190) κιλών. Η νομοθεσία ορίζει πως, για τους κατόχους ερασιτεχνικής άδειας επιτρέπεται η αλίευση 30 αχινών ανά σκάφος, ενώ ο απλός ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να μαζέψει μέχρι 20.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 32χρονος και ο 33χρονος και αναζητείται ο 30χρονος, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αχινών κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Δεκέμβη εντοπίστηκαν με επίσης τεράστια ποσότητα αχινών και πιο συγκεκριμένα με 7.000 τεμάχια δύο ερασιτέχνες ψαράδες στην περιοχή Λουκισίων του Β. Ευβοϊκού κόλπου. Επίσης τα Χριστούγεννα οι λιμενικές αρχές Χαλκίδας εντόπισαν δύο ερασιτέχνες να έχουν αλιεύσει 4.000 αχινούς ενώ και τον Ιανουάριο εντοπίστηκαν δύο ψαράδες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 320 τεμάχια αχινών.  Πιο πρόσφατα, πριν από μία εβδομάδα λιμενικοί έπιασαν στα «πράσα» ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Δάφνης Β. Ευβοϊκού κόλπου με δύο επιβαίνοντες να έχουν αλιεύσει από κοινού τέσσερις χιλιάδες (4.000) τεμάχια ζωντανών αχινών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο