ΑρχικήΝέαΑλιείαΠαράνομο ψάρεμα: Ψαροντουφεκάδες με 10 Kg συναγρίδες, ψαράς με πετροσωλήνες και ερασιτέχνες...

Παράνομο ψάρεμα: Ψαροντουφεκάδες με 10 Kg συναγρίδες, ψαράς με πετροσωλήνες και ερασιτέχνες με 4.000 αχινούς

2 λεπτά ανάγνωσης

Μπαράζ ελέγχων της Λιμενικής Αρχών Χαλκίδας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής των Ωρεών, στην περιοχή “ΜΑΥΡΙΚΑΣ” Ελληνικών Ευβοίας, διαπιστώθηκε ότι δύο Έλληνες διενεργούσαν παράνομη υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία ιχθύων με φορητή καταδυτική συσκευή και ψαροντούφεκο.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλιεύματα (συναγρίδες) συνολικού βάρους δέκα (10) κιλών, πέντε (05) φορητές φιάλες αυτόνομης κατάδυσης, δύο (02) σετ γιλέκα με ρυθμιστές αναπνοής και δύο (02) ψαροντούφεκα. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείου Αιδηψού κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων.

Επίσης χθες η Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας ενημερώθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Π.Ε. Εύβοιας ότι εντοπίστηκε ημεδαπός επαγγελματίας αλιέας να έχει στην κατοχή του δύο κιλά αλιεύματα του είδους “πετροσωλήνα”, το οποίο είναι απαγορευμένο για αλιεία. Από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κατασχέθηκαν τα παράνομα αλιεύματα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

- Advertisement -

Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, τις απογευματινές ώρες χθες εντοπίστηκε ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Δάφνης Β. Ευβοϊκού κόλπου με δύο (02) επιβαίνοντες να έχουν αλιεύσει από κοινού τέσσερις χιλιάδες (4.000) τεμάχια ζωντανών αχινών, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν τα αλιεύματα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.