ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνIncofruit Hellas: Φόβοι για ελληνοποιήσεις εισαγόμενων μήλων

Incofruit Hellas: Φόβοι για ελληνοποιήσεις εισαγόμενων μήλων

2 λεπτά ανάγνωσης

Καθυστέρηση εξαγωγών 10-12 ημέρες λόγω της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT–HELLAS, εκφράζει φόνους για ελληνοποιήσεις εισαγόμενων μήλων. Όπως αναφέρει οι εξαγωγές μήλων συνεχίζονται με χαμηλούς ρυθμούς και από 1/9/23-8/3/24 η εξαγωγή τους ανέρχεται σε 25.082 έναντι 50.589 τόνων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυτή η μειωμένη ροή των εξαγωγών σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα αυξημένες εισαγωγές μήλων το ίδιο χρονικό διάστημα, δημιουργεί ερωτήματα η τυχόν ελληνοποίησή τους για την διάθεση τους στην εγχώρια αγορά. Σε περιπτώσεις εξαγωγής εφιστάται αφενός να αναγράφεται η χώρα καταγωγής τους και να συνοδεύονται από αναλύσεις τους για υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

- Advertisement -

Ο INCOFRUIT-HELLAS ενημερώνει επίσης για τις πιέσεις που δέχεται η διεθνής διακίνηση εμπορευμάτων λόγω της κρίσης στην Ερυθρά θάλασσα. Εκτιμάται ότι η αποφυγή της διαδρομής Ερυθράς θάλασσας μέσω Σουέζ έχει επιβαρύνει τις εξαγωγές ακτινιδίων μας προς την Ασία, με αύξηση του κόστους μεταφοράς και του χρόνου παράδοσης με επιπλέον 10-12 ημέρες αλλά και το κόστος μεταφοράς προς άλλους υπερπόντιους προορισμούς.

Τέλος ο Σύνδεσμος προτείνει στους Έλληνες παραγωγούς να εκμεταλλευτούν τη μείωση της παραγωγής της Ιταλίας και Ισπανίας για διεύρυνση του πελατολογίου των προϊόντων τους με ταυτοποίηση της προέλευσης τους τυποποίηση και ποιότητα και όχι η  διακίνηση πρώτης ύλης (χωρίς μετασυλλεκτική προστιθέμενη αξία) στο ιταλικό-ισπανικό εξαγωγικό εμπόριο για διατήρηση της παρουσίας του στα ράφια των λιανικών καταναλωτικών αγορών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.

Κάδμιο στις βρεφικές τροφές: Νέα όρια για πουρέδες, δημητριακά και παιδικά γεύματα

Τα προτεινόμενα επίπεδα κυμαίνονται από 10 έως 45 μικρογραμμάρια ανά κιλό, ανάλογα με την κατηγορία τροφίμου, στο πλαίσιο νέων μέτρων για τη μείωση της έκθεσης των παιδιών σε βαρέα μέταλλα