cibum team
Το όραμα των καθηγητών του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ και η φαντασία και όρεξη των φοιτητών οδήγησε στην δημιουργία της «Αλχημείας».
Πρόκειται για ένα κρασί με ξεχωριστή ποιότητα και μάλιστα πιστοποιημένη από τα Εργαστήρια Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το καινοτόμο προϊόν δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του ΕΚΠΑ, μέσω του Κέντρου Αριστείας με θεματικό αντικείμενο «Αγροδιατροφή και Αυθεντικότητα Τροφίμων» υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Χημείας Τροφίμων, Χαράλαμπου Προεστού. Η παραγωγή του έχει γίνει με σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές που σκοπό έχουν την ανάδειξη του χαρακτήρα της ποικιλίας και της περιοχής προέλευσής τους.
Ο Οίνος «Αλχημεία» κόκκινος, φέρει πορφυρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Έχει ιδιαίτερo ευχάριστο άρωμα που συνδυάζει χαρακτήρες ώριμων κόκκινων φρούτων και ξηρών καρπών. Στο στόμα έχει φρέσκια και γεμάτη γεύση, μαλακές τανίνες και αρωματική επίγευση που διαρκεί. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του σερβίρεται στους 14-16 0C και συνοδεύει αρμονικά πιάτα Μεσογειακής Κουζίνας. Ο οίνος Αλχημεία έχει παραχθεί από σταφύλια της φημισμένης ποικιλίας Αγιωργίτικο από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Πελοποννήσου.
Ο οίνος Αλχημεία λευκός, έχει παραχθεί από σταφύλια της φημισμένης ποικιλίας Μαλαγουζιά από επιλεγμένα αμπελοτόπια στην Αττική. Φέρει λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Έχει ευχάριστο άρωμα που συνδυάζει χαρακτήρες εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων με νότες ανθέων. Στο στόμα έχει φρέσκια και γεμάτη γεύση, εξαιρετική ισορροπία και αρωματική επίγευση που διαρκεί. Η παραγωγή του οίνου έχει γίνει με σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές που σκοπό έχουν την ανάδειξη του χαρακτήρα της ποικιλίας και της περιοχής προέλευσής του. Η ξεχωριστή του ποιότητα έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα Εργαστήρια Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ.
Όπως δήλωσε στο cibum o κ. Προεστός η παραγωγή των οίνων με την επωνυμία “ΑΛΧΗΜΕΙΑ” είναι μια προσπάθεια 3 ετών, μια συλλογική δουλειά των εργαστηρίων Χημείας τροφίμων και Αναλυτικής Χημείας με σκοπό την παραγωγή οίνων απο το αμπέλι (επιλογή ποικιλίας) στο ποτήρι (ποιοτικός έλεγχος) στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μέσω του Κέντρου Αριστείας με θεματικό αντικείμενο «Αγροδιατροφή και Αυθεντικότητα Τροφίμων».