Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται γιαούρτι της Danone που έγινε… γάλα λόγω αλλοίωσης της συσκευασίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται γιαούρτι της Danone που έγινε… γάλα λόγω αλλοίωσης της συσκευασίας
spot_img

Επείγουσα ειδοποίηση στους Γάλλους καταναλωτές για κίνδυνο από δημοφιλή γιαούρτια της Danone.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας ανακοίνωσε την ανάκληση γιαουρτιών της Danone “Danone Le Nature” 125g x16  για «συγκεκριμένο ελάττωμα υφής σαν γάλα».

- Advertisement -

Σύμφωνα με τη Rappel Conso εντοπίστηκε ελάττωμα κατασκευής, και ελάττωμα σφράγισης στη συσκευασία του γιαουρτιού (π.χ.: μικροδιαρροές, ελαττωματική θερμική σφράγιση) ή ανωμαλίες συσκευασίας. Αυτό το κατασκευαστικό ελάττωμα δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την καλή διατήρηση του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου.

«Αυτά τα προϊόντα κατασκευάστηκαν ή/και αποθηκεύτηκαν σε συνθήκες που δεν επιτρέπουν την παροχή εγγυήσεων και ικανοποιητικής υγιεινής. Είναι επομένως πιθανό να παρουσιάσουν κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή» αναφέρει η ανακοίνωση ανάκλησης.

Οι αρχές συνιστούν στους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το γιαούρτι με Barcode 3033490004545 και ελάχιστη ημερομηνία διάρκειας 02/10/2024 που πωλήθηκαν από τα σουπερμάρκετ  Intermarché στην περιοχή Ile-de-France.

Η κατανάλωση αλλοιωμένου γιαουρτιού μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση ή τροφιμογενείς ασθένειες. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, οι τροφιμογενείς ασθένειες προκαλούνται από βακτήρια που μπορεί να εμφανιστούν μέσω ακατάλληλου χειρισμού των τροφίμων. Τα βακτήρια αναπτύσσονται και συσσωρεύονται επίσης σε παλαιωμένα ή ακατάλληλα συντηρημένα τρόφιμα, όπως το γιαούρτι.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα