Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται γιαούρτι της Danone που έγινε… γάλα λόγω αλλοίωσης της συσκευασίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται γιαούρτι της Danone που έγινε… γάλα λόγω αλλοίωσης της συσκευασίας
spot_img

Επείγουσα ειδοποίηση στους Γάλλους καταναλωτές για κίνδυνο από δημοφιλή γιαούρτια της Danone.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας ανακοίνωσε την ανάκληση γιαουρτιών της Danone “Danone Le Nature” 125g x16  για «συγκεκριμένο ελάττωμα υφής σαν γάλα».

Σύμφωνα με τη Rappel Conso εντοπίστηκε ελάττωμα κατασκευής, και ελάττωμα σφράγισης στη συσκευασία του γιαουρτιού (π.χ.: μικροδιαρροές, ελαττωματική θερμική σφράγιση) ή ανωμαλίες συσκευασίας. Αυτό το κατασκευαστικό ελάττωμα δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την καλή διατήρηση του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου.

«Αυτά τα προϊόντα κατασκευάστηκαν ή/και αποθηκεύτηκαν σε συνθήκες που δεν επιτρέπουν την παροχή εγγυήσεων και ικανοποιητικής υγιεινής. Είναι επομένως πιθανό να παρουσιάσουν κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή» αναφέρει η ανακοίνωση ανάκλησης.

Οι αρχές συνιστούν στους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το γιαούρτι με Barcode 3033490004545 και ελάχιστη ημερομηνία διάρκειας 02/10/2024 που πωλήθηκαν από τα σουπερμάρκετ  Intermarché στην περιοχή Ile-de-France.

Η κατανάλωση αλλοιωμένου γιαουρτιού μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση ή τροφιμογενείς ασθένειες. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, οι τροφιμογενείς ασθένειες προκαλούνται από βακτήρια που μπορεί να εμφανιστούν μέσω ακατάλληλου χειρισμού των τροφίμων. Τα βακτήρια αναπτύσσονται και συσσωρεύονται επίσης σε παλαιωμένα ή ακατάλληλα συντηρημένα τρόφιμα, όπως το γιαούρτι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.

Φονικές σοκολάτες: Αυξάνονται τα θύματα – Δύο νεκροί και 169 σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις

Τα θύματα της φονικής σοκολάτας αυξάνονται παρά την μαζική ανάκληση των επικίνδυνων προϊόντων που είχε γίνει τον Ιούνιο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο