Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακλήσεις στον Καναδά λόγω Νοροϊού

ΑρχικήΝέαΑνακλήσεις στον Καναδά λόγω Νοροϊού
spot_img

Δύο ανακλήσεις λόγω παρουσίας Νοροϊού ανακοινώδηκαν από την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων – CFIA, σε δύο εντελώς διαφορετικά προϊόντα: γαρίδες και σμέουρα (rashberries).

Γαρίδες που ανακαλούνται λόγω Νοροϊού

Η Tri-Star Seafood Supply Ltd. ανακαλεί από την αγορά γαρίδες Spot λόγω πιθανής μόλυνσης από Νοροϊό. Τα ανακαλούμενα προϊόντα έχουν πωληθεί στη Βρετανική Κολούμπια και το Οντάριο και μπορεί να έχουν διανεμηθεί σε άλλες επαρχίες και εδάφη.

Η ανάκληση αυτή προκλήθηκε από ευρήματα της Καναδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Τροφίμων κατά τη διάρκεια της έρευνάς της σχετικά με εστία τροφιμογενών ασθενειών.

Ολόκληρα σμέουρα (κατεψυγμένα) που ανακαλούνται λόγω νοροϊού

Η Épicerie Frenette ανακαλεί το προσβεβλημένο προϊόν από την αγορά λόγω πιθανής μόλυνσης από νοροϊό. Το ανακαλούμενο προϊόν έχει πωληθεί στο Épicerie Frenette στο Νιου Μπρούνσγουικ.

Η ανάκληση αυτή προκλήθηκε από τα αποτελέσματα των αναλύσεων της Καναδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Τροφίμων.

Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες που να σχετίζονται με την κατανάλωση αυτού του προϊόντος.

Σχετικά με τον Νοροϊό

Τα άτομα με νόσο από νοροϊό συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μέσα σε 24 έως 48 ώρες, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από 12 ώρες μετά την έκθεση. Η ασθένεια συχνά αρχίζει ξαφνικά. Ακόμα και μετά την ασθένεια, μπορείτε ακόμα να μολυνθείτε εκ νέου από νοροϊό. Τα κύρια συμπτώματα της ασθένειας του νοροϊού είναι διάρροια, έμετος (τα παιδιά συνήθως βιώνουν περισσότερο εμετό από τους ενήλικες), ναυτία και κράμπες στο στομάχι.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν χαμηλό πυρετό, κεφαλαλγία, ρίγη, μυϊκούς πόνους και κόπωση (μια γενική αίσθηση κόπωσης). Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα μέσα σε μία ή δύο ημέρες, με τα συμπτώματα να επιλύουν από μόνα τους και να μην βιώνουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε ασθένεια που προκαλεί διάρροια ή έμετο, οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι θα πρέπει να πίνουν πολλά υγρά για να αντικαταστήσουν τα χαμένα σωματικά υγρά και να αποτρέψουν την αφυδάτωση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτούν και να λάβουν υγρά ενδοφλεβίως.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα