Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Aνάκληση Dettol: Η απάντηση της εταιρείας

ΑρχικήΝέαAνάκληση Dettol: Η απάντηση της εταιρείας
spot_img

Τι απάντησε η εταιρεία RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE. που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα στην ανάκληση του «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών» από τον ΕΟΦ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ανακαλεί από την ελληνική αγορά πολύ γνωστό αντισηπτικό σπρέι που βρίσκεται στα σπίτια του περισσότερου κόσμου. Πρόκειται για το προϊόν Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό».

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες αναφέρει:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες, δεδομένου ότι το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό.

Η εταιρεία RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE. και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Η Απάντηση της εταιρείας

Σήμερα η Reckitt Benckiser Hellas Healthcare Α.Ε ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και σε πλήρη συμμόρφωση με την σχετική απόφαση, προχωρά στη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών» από τα σημεία πώλησης.

Διευκρινίζουμε ότι η απόφαση του ΕΟΦ που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών» δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν Dettol.

Επισημαίνουμε ότι το ίδιο προϊόν, «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών»,  με την  ίδια ακριβώς σύσταση, έχει ήδη λάβει αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου και της Κύπρου και κυκλοφορεί κανονικά στις αγορές αυτές.

Στη Reckitt, αναγνωρίζουμε ως καθήκον μας να παρέχουμε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα Dettol και θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον ΕΟΦ για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για τη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην Ελληνική αγορά. 

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Ποια συσκευασία αλλοιώνει περισσότερο τη γεύση και τη φρεσκάδα του γάλακτος;

Επιστημονική μελέτη συνέκρινε έξι συσκευασίες γάλακτος: χάρτινα δοχεία, τρία είδη πλαστικών, μία χάρτινη σακούλα και ένα γυάλινο μπουκάλι για να καταλήξει ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη σε γεύση και φρεσκάδα.

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα