Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
1.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση κονσερβοποιημένων ελιών Olivera λόγω κινδύνου αλλαντίασης

ΑρχικήΝέαΑνάκληση κονσερβοποιημένων ελιών Olivera λόγω κινδύνου αλλαντίασης
spot_img

cibum team

Η εταιρεία Distribution Alimentaire Tony στον Καναδά, ανακαλεί συσκευασμένες κομμένες ελιές της μάρκας Olivera λόγω της πιθανότητας ανάπτυξης Clostridium botulinum, το οποίο προκαλεί δηλητηρίαση από αλλαντίαση, σύμφωνα με το Food Safety News.

 Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η αλλαντίαση μπορεί να παραλύσει τους μυς που απαιτούνται για την αναπνοή, με αποτέλεσμα τον αιφνίδιο θάνατο.

 «Οι καταναλωτές δεν πρέπει να τις καταναλώσουν και οι διανομείς, οι έμποροι λιανικής πώλησης και οι υπηρεσίες παροχής τροφίμων, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, νοσοκομεία και γηροκομεία δεν πρέπει να πωλούν ή να χρησιμοποιούν τα ανακληθέντα προϊόντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση ανάκλησης που δημοσιεύτηκε από τον Καναδικό Οργανισμό Επιθεώρησης Τροφίμων ( CFIA).

 Υπάρχει ανησυχία ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν τις ελιές στο σπίτι τους λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους, που φτάνει μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Η εταιρεία αναφέρει ότι διανέμει τις εμπλεκόμενες ελιές στο Κεμπέκ.

 «Η ανάκληση αποφασίστηκε μετά τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Καναδικού Οργανισμού Επιθεώρησης Τροφίμων», σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης την ώρα που και η CFIA επαληθεύει ότι η βιομηχανία αφαιρεί τα ανακληθέντα προϊόντα από την αγορά. Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων.

 Στην τροφική αλλαντίαση, τα συμπτώματα αρχίζουν γενικά 18 έως 36 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένης τροφής. Ωστόσο, τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινήσουν μόλις 6 ώρες μετά ή έως και 10 ημέρες αργότερα ».

 Τα συμπτώματα της αλλαντίασης μπορεί να περιλαμβάνουν: θολή όραση, πτώση των βλεφάρων, δυσκολία στην ομιλία, την κατάποση και την αναπνοή,  ξηροστομία και μυϊκή αδυναμία. Τα άτομα με δηλητηρίαση από αλλαντίαση μπορεί να μην εμφανίσουν όλα αυτά τα συμπτώματα ταυτόχρονα.

 Τα συμπτώματα προκύπτουν από μυϊκή παράλυση που προκαλείται από την τοξίνη. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η ασθένεια μπορεί να προχωρήσει και τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν και να προκαλέσουν παράλυση ορισμένων μυών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται στην αναπνοή και των χεριών, ποδιών και του σώματος από το λαιμό έως την περιοχή της λεκάνης.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.

Γνωρίζοντας σε βάθος την ανερχόμενη βιομηχανία των εναλλακτικών πρωτεϊνών

Ποιες είναι οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και γιατί θεωρούνται το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα