Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση σοκολάτας της Mondelēz International και στη Γερμανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση σοκολάτας της Mondelēz International και στη Γερμανία
spot_img

Μετά τη Σουηδία, η Mondelēz ανακαλεί σοκολάτες και στη Γερμανία λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων.

Μετά τις ανακλήσεις σοκολάτας του κολοσσού ζαχαροπλαστικής  Mondelēz International στη Σουηδία, η σοκολάτα ανακαλείται και στη Γερμανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τόσο της Mondelēz International  όσο και της Γερμανικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, ανακαλείται η σοκολάτα Marabou (220 γρ.) λόγω μη δηλωμένων αλλεργιογόνων: αμύγδαλα, σιτάρι και ξηροί καρποί. Οι σοκολάτες που ανακαλούνται έχουν ημερομηνίες best before και αριθμούς παρτίδας:

- Advertisement -
  • 12/06/2024 / OUV0140613
  • 17/12/2024 / OUV0140751
  • 22/12/2024 / OUV0140832
  • 12/07/2024 / OUV0141043
  • 17/12/2024 / OUV0141051

Στην ανακοίνωση ανάκλησης η Mondelēz αναφέρει ότι το προϊόν φέρει μεν την ένδειξη «μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών και/ή σίτου», αλλά θα μπορούσε να είναι ακατάλληλο για άτομα με αυτές τις συγκεκριμένες αλλεργίες που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Η εταιρεία συνιστά σε όσους έχουν αλλεργίες σε αυτά τα συστατικά να μην καταναλώσουν τη σοκολάτα και να την επιστρέψουν στον κατάστημα αγοράς με την απόδειξη.

 Οι ετικέτες των τροφίμων είναι μια κρίσιμη πηγή πληροφοριών για όσους έχουν τροφική αλλεργία, αλλά παρά τη νομοθεσία περί δήλωσης συστατικών, εμφανίζονται συχνά αλλεργικές αντιδράσεις. Τα αδήλωτα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα αποτελούν προφανή κίνδυνο για τους αλλεργικούς καταναλωτές και η ευρωπαϊκή νομοθεσία (κανονισμός ΕΕ αριθ. 1169/2011) απαιτεί να παρέχονται πάντα στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με την παρουσία αλλεργιογόνων στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των μη προσυσκευασμένων τροφίμων. Αυτός ο κανονισμός απαιτεί την ένδειξη της παρουσίας των 14 ουσιών ή προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες  όταν ενσωματώνονται στα τρόφιμα ως συστατικά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα