Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακλήθηκαν σάντουιτς γαλοπούλας λόγω κινδύνου μόλυνσης από λιστέρια

ΑρχικήΝέαΑνακλήθηκαν σάντουιτς γαλοπούλας λόγω κινδύνου μόλυνσης από λιστέρια
spot_img

Η χρήση ή η κατανάλωση προϊόντων μολυσμένων με Listeria monocytogenes μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις

Πολλά προϊόντα σάντουιτς ανακαλούνται στις ΗΠΑ μετά από ανησυχίες ότι τα προϊόντα φιλοξενούν παθογόνους παράγοντες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Η ανάκληση γίνεται από την εταιρεία CIBUS Fresh με έδρα την Ιντιάνα και αφορά τα «προϊόντα που περιέχουν «Glenview Farms Spreadable Brie, 2/3 lb» λόγω ειδοποίησης προμηθευτή για πιθανή Listeria monocytogenes», σύμφωνα με ανακοίνωση της 8ης Νοεμβρίου που δημοσιεύτηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των (FDA). Τα είδη διανεμήθηκαν με τις ετικέτες CIBUS Fresh, Jack & Olive και Sprig and Sprout και πωλήθηκαν στο Κεντάκι, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, το Μιζούρι, το Οχάιο και το Τενεσί. Η εταιρεία είπε ότι ενημέρωσε την FDA σχετικά με τις αποσύρσεις προϊόντων και προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα επηρεαζόμενα είδη δεν θα διανέμονται πλέον.

Τα τρία προϊόντα που ανακαλούνται από την CIBUS είναι CF/ Autumn Turkey Sandwich 9,65oz (με κωδικό είδους 79616, κωδικό UPC 00810028251915 και ημερομηνίες λήξης από 2–9 Νοεμβρίου). J&O Autumn Turkey Sandwich 9,65oz (με κωδικό είδους 79615, κωδικό UPC 00810028251915 και ημερομηνία λήξης 2–9 Νοεμβρίου) και S&S Autumn Turkey Sandwich 9,65oz (με κωδικό είδους 8440 00810028251915 και ημερομηνίες λήξης 3–9 Νοεμβρίου).

Διαβάστε ακόμη: Ανάκληση έτοιμων γευμάτων με ζυμαρικά λόγω προβλήματος στη θερμοκρασία συντήρησης στο φορτηγό ψυγείο μεταφοράς

«Η χρήση ή η κατανάλωση προϊόντων μολυσμένων με Listeria monocytogenes μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμα ή ηλικιωμένα άτομα και άλλα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αν και τα υγιή άτομα μπορεί να υποφέρουν μόνο με βραχυπρόθεσμα συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, σοβαρό πονοκέφαλο, δυσκαμψία, ναυτία, κοιλιακό άλγος και διάρροια, η λοίμωξη από Listeria μπορεί να προκαλέσει αποβολές και θνησιγένεια στις εγκύους».

Η CIBUS συμβούλευσε τους πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει τα προϊόντα που ανακαλούνται να αποφύγουν την κατανάλωσή τους. Αντίθετα, θα πρέπει να απορριφθούν ή να επιστραφούν για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Διαβάστε ακόμη: Κληρονόμος των Kellogg’s καλεί σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας λόγω καρκινογόνων συστατικών

Προστασία από μολυσμένα με listeria τρόφιμα

Η λιστέρια μολύνει περίπου 1.600 Αμερικανούς κάθε χρόνο, με 260 ανθρώπους να πεθαίνουν από τη μόλυνση, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Τα βακτήρια μπορούν να μολύνουν πολλά είδη τροφίμων και τα άτομα που καταναλώνουν αυτά τα τρόφιμα μολύνονται από το παθογόνο.

Σύμφωνα με τον FDA, τα τρόφιμα που μολύνονται από λιστέρια περιλαμβάνουν ωμά κρέατα, έτοιμα προς κατανάλωση επεξεργασμένα κρέατα όπως χοτ ντογκ ή ντελικατέσεν, έτοιμα καπνιστά ή ωμά θαλασσινά, πεπόνια, μη παστεριωμένο γάλα, μαλακά τυριά από μη παστεριωμένο γάλα , αποθηκευμένες σαλάτες και ωμά λαχανικά.

«Η παστερίωση, το μαγείρεμα και οι περισσότεροι απολυμαντικοί παράγοντες σκοτώνουν το παθογόνο», σημειώνει η FDA. «Ωστόσο, σε ορισμένα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα, όπως τα χοτ ντογκ και τα αλλαντικά, μπορεί να εμφανιστεί μόλυνση μετά το μαγείρεμα του φαγητού στο εργοστάσιο αλλά πριν συσκευαστεί. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια εάν ξαναζεσταθούν μέχρι να βράσουν στον ατμό».

Διαβάστε ακόμη: Ανακαλούνται ζυμαρικά γιατί έχουν μεταλλικά κομμάτια

Για την πρόληψη της μόλυνσης από λιστέρια στο σπίτι, η FDA συμβουλεύει τους ανθρώπους να πλένουν τους εσωτερικούς τοίχους και τα ράφια των ψυγείων, καθώς και τις σανίδες κοπής, τα σκεύη και τους πάγκους που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα τρόφιμα.

Αυτά τα αντικείμενα θα πρέπει στη συνέχεια να απολυμανθούν με ένα διάλυμα από μια κουταλιά της σούπας λευκαντικό χλωρίου σε ένα γαλόνι ζεστού νερού και να στεγνώσουν με ένα καθαρό πανί, είπε.

Ο FDA ζήτησε να πλένονται τα χέρια με ζεστό νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το χειρισμό των τροφίμων.

«Τα άτομα με κατοικίδια θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα για να αποφύγουν τη διασταυρούμενη μόλυνση κατά την προετοιμασία της τροφής του κατοικίδιου ζώου τους», ανέφερε η υπηρεσία.

«Βεβαιωθείτε ότι σηκώνετε και πλένετε καλά τα πιάτα με τρόφιμα μόλις τα κατοικίδια τελειώσουν το φαγητό και αποτρέψτε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και οποιονδήποτε άλλο άτομο με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα να χειριστούν ή να εκτεθούν στο φαγητό ή τα κατοικίδια που έχουν φάει δυνητικά μολυσμένα τρόφιμα .»

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο