Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
23.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάπτυξη και προώθηση του «Αττικού Αμπελώνα»

ΑρχικήΝέαΑνάπτυξη και προώθηση του «Αττικού Αμπελώνα»
spot_img

Συνάντηση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με εκπροσώπους του κλάδου.

Η ενίσχυση και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων οινοποιίας της Αττικής και η ισχυροποίηση του brand name «Attica» μέσα από μια διευρυμένη συνεργασία της Περιφέρειας με τους παραγωγούς, εξετάστηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με εκπροσώπους του κλάδου.

- Advertisement -

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη και στη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Προγράμματος «Προώθησης Οίνων ποιότητας της Περιφέρειας σε συνέργεια με τα οινοποιεία». Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας με αντικείμενο τα ζητήματα του κλάδου και τους στόχους της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας που αφορούν στην προώθηση των εξαγωγών του «Αττικού Αμπελώνα», είτε μέσω διεθνών και εγχώριων εκθέσεων είτε μέσω της δράσης η «Προώθηση οίνων σε αγορές Τρίτων Χωρών» αλλά στην ενίσχυση των «δρόμων του κρασιού στην Αττική». Στόχος όλων αυτών, υπογράμμισε, είναι τόσο η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού μέσα από την ανάδειξη των αττικών οινοποιείων όσο και η διεύρυνση της φήμης και η αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Νότια Κορέα, στην Ιαπωνία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Επενδύουμε στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη των εκλεκτών κρασιών της Αττικής μας προκειμένου να κερδίσουν την αναγνώριση που τους αξίζει», τόνισε ο Γ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας τη σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης σχετικών δράσεων στήριξης που επιτυγχάνεται με πόρους του ΕΣΠΑ. «Μέσα από την κινητοποίηση ευρωπαϊκών πόρων επιχειρούμε να προωθήσουμε σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού με στόχο να απλώσουμε την φήμη των κρασιών της Αττικής και να κερδίσουμε σε αναγνώριση και σε πωλήσεις».

Επίσης, επισημάνθηκε ο στόχος η Αττική να αποτελέσει τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τον «Αττικό οίνο», στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν οι στόχοι, τα προγράμματα, οι συνέργειες και τα όποια προβλήματα του κλάδου.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε «τους οινοποιούς μας που αγκαλιάζουν τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας» επισημαίνοντας ότι για την Αττική, ο οίνος και η τέχνη της αμπελουργίας, αποτελούν το «Brand Name» της περιοχής και ισχυρά στοιχεία πολιτισμού και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, στις δράσεις του προγράμματος υλοποιούνται μεταξύ άλλων masterclasses με τη συμμετοχή διακεκριμένων Μasters of Wine, σεμινάρια, walk around tastings, επισκέψεις διαμορφωτών γνώμης και αγοραστών από τις αγορές-στόχο στην Αττική, συμμετοχή σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, διαφημίσεις σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, σχεδιασμός ενημερωτικού/εκπαιδευτικού υλικού κ.ά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, η αρμόδια περιφερειακή σύμβουλος Δ. Αγγελάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αττικής Ανδρέας Γκίκας, στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων και εκπρόσωποι παραγωγών.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα