ΑρχικήΝέαΑνατιμήσεις τροφίμων: Οι τιμές δεν θα αυξηθούν περαιτέρω. Δηλώσεις του Ν. Παπαθανάση

Ανατιμήσεις τροφίμων: Οι τιμές δεν θα αυξηθούν περαιτέρω. Δηλώσεις του Ν. Παπαθανάση

cibum team

Την εκτίμηση πως καθώς προχωρούμε θα δούμε σταθεροποίηση των τιμών καθώς η αυξανόμενη προσφορά θα καλύψει την ζήτηση και δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω αυξήσεις, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε το πρωί στην ΕΡΤ, οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολλοί, ενώ ισχύει η ρήτρα για τη μη αύξηση του ποσοστού κέρδους μέχρι το τέλος του έτους και τόνισε ότι είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις με παραβατική συμπεριφορά. Μάλιστα αναφερόμενος στη λειτουργία των λαϊκών αγορών υπογράμμισε ότι λειτουργούν υποδειγματικά όπως και εν μέσω πανδημίας. Σαφώς υπάρχουν αυξήσεις στην διατροφή εκτίμησε όμως, ότι το μέτρο της διατίμησης δεν βοηθάει όπως έχει αποδειχθεί και από την προηγούμενη εμπειρία.

- Advertisement -

Σε ότι αφορά τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι πληθωρισμός θα κυμανθεί εδώ -όπως και στην Ευρώπη- περίπου στο 3% καθώς το φαινόμενο είναι εξωγενές. Όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης, είπε ότι μια οικογένεια τετραμελής θα λάβει κατά 60% αυξημένο επίδομα θέρμανσης και αναφερόμενος στα ενισχυτικά μέτρα της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη σε συνάρτηση με το τι μπορεί να δώσει η πολιτεία καθώς η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο ενός δημοσιονομικού στόχου.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.