Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανίχνευση νοθείας από Allura Red σε σκόνη κόκκινης πιπεριάς

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΑνίχνευση νοθείας από Allura Red σε σκόνη κόκκινης πιπεριάς
spot_img

Χρήση υπερφασματικής απεικόνισης.

Η κόκκινη πιπεριά ( Capsicum annum ) χρησιμοποιείται ευρέως ως μπαχαρικό σε διάφορες κουζίνες και συνήθως καταναλώνεται ως σκόνη. Αν και απαγορεύεται η προσθήκη οποιασδήποτε ουσίας στη σκόνη κόκκινης πιπεριάς, ορισμένοι άτομα στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων προσθέτουν σκόπιμα φθηνά υλικά, όπως πίτουρο και πριονόσκονη, για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

 Ερευνητές, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods του mdpi, στην ενότητα Ειδικές Εφαρμογές Φασματοσκοπίας Συνδυασμένης Μηχανικής Εκμάθησης στην Ποιότητα και την Ασφάλεια Τροφίμων επικεντρώθηκαν στην ανίχνευση νοθείας από Allura Red ως χρωστική που καλύπτει τη νοθεία από τα άλλες ουσίες που μειώνουν την ένταση του χρώματος.

Το Allura Red είναι μια συνθετική αζωχρωστική που χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορα προϊόντα διατροφής και χρησιμοποιείται επίσης στη νόθευση της κόκκινης πιπεριάς σε σκόνη. Η ανίχνευση του Allura Red είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των καταναλωτών επειδή απορροφάται στο γαστρεντερικό σωλήνα, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και αλληλεπιδρά με τις πρωτεΐνες κατά τη μεταφορά και το μεταβολισμό για να προκαλέσει ασθένεια.

Διάφορες αναλυτικές τεχνικές (συμπεριλαμβανομένης της υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης, της τριχοειδούς ηλεκτροφόρησης και της φασματοσκοπίας φθορισμού) έχουν χρησιμοποιηθει για τον προσδιορισμό της νοθείας. Ωστόσο, αυτές οι συμβατικές καταστροφικές μέθοδοι απαιτούν ειδικευμένους αναλυτές και είναι χρονοβόρες, καθώς απαιτούν διάφορες διαδικασίες, όπως εξαγωγή δείγματος, προεπεξεργασία και ανάλυση δεδομένων.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα μοντέλο μηχανικής με χρήση υπερφασματικής απεικόνισης. Η ανάλυση γραμμικής διάκρισης προσδιόρισε τη νοθεία με 100% ακρίβεια όταν τα δείγματα χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες (αποδεκτό, νοθευμένο από Allura Red, νοθευμένο από σπόρους και νοθευμένο από σπόρους και Allura Red). Συμπερασματικά η εφαρμογή της τεχνολογίας SWIR και της μηχανικής μάθησης ανιχνεύει τη νοθεία με το Allura Red και τους σπόρους σε σκόνη κόκκινης πιπεριάς.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Ψάρια: Ποια είναι τα πιο μολυσμένα με παράσιτα Anisakis – Στοιχεία από το RASFF τα τελευταία 23 χρόνια

Ειδοποιήσεις για Anisakis spp. στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) που αναφέρθηκαν το 2001–2023.

Καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση σε κατασκήνωση στην Αττική – Παρέμβαση εισαγγελέα

Προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας για τις καταγγελίες περί δηλητηρίασης σε κατασκήνωση στην Αττική.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα