Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανίχνευση νοθείας από Allura Red σε σκόνη κόκκινης πιπεριάς

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΑνίχνευση νοθείας από Allura Red σε σκόνη κόκκινης πιπεριάς
spot_img

Χρήση υπερφασματικής απεικόνισης.

Η κόκκινη πιπεριά ( Capsicum annum ) χρησιμοποιείται ευρέως ως μπαχαρικό σε διάφορες κουζίνες και συνήθως καταναλώνεται ως σκόνη. Αν και απαγορεύεται η προσθήκη οποιασδήποτε ουσίας στη σκόνη κόκκινης πιπεριάς, ορισμένοι άτομα στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων προσθέτουν σκόπιμα φθηνά υλικά, όπως πίτουρο και πριονόσκονη, για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

 Ερευνητές, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods του mdpi, στην ενότητα Ειδικές Εφαρμογές Φασματοσκοπίας Συνδυασμένης Μηχανικής Εκμάθησης στην Ποιότητα και την Ασφάλεια Τροφίμων επικεντρώθηκαν στην ανίχνευση νοθείας από Allura Red ως χρωστική που καλύπτει τη νοθεία από τα άλλες ουσίες που μειώνουν την ένταση του χρώματος.

Το Allura Red είναι μια συνθετική αζωχρωστική που χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορα προϊόντα διατροφής και χρησιμοποιείται επίσης στη νόθευση της κόκκινης πιπεριάς σε σκόνη. Η ανίχνευση του Allura Red είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των καταναλωτών επειδή απορροφάται στο γαστρεντερικό σωλήνα, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και αλληλεπιδρά με τις πρωτεΐνες κατά τη μεταφορά και το μεταβολισμό για να προκαλέσει ασθένεια.

Διάφορες αναλυτικές τεχνικές (συμπεριλαμβανομένης της υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης, της τριχοειδούς ηλεκτροφόρησης και της φασματοσκοπίας φθορισμού) έχουν χρησιμοποιηθει για τον προσδιορισμό της νοθείας. Ωστόσο, αυτές οι συμβατικές καταστροφικές μέθοδοι απαιτούν ειδικευμένους αναλυτές και είναι χρονοβόρες, καθώς απαιτούν διάφορες διαδικασίες, όπως εξαγωγή δείγματος, προεπεξεργασία και ανάλυση δεδομένων.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα μοντέλο μηχανικής με χρήση υπερφασματικής απεικόνισης. Η ανάλυση γραμμικής διάκρισης προσδιόρισε τη νοθεία με 100% ακρίβεια όταν τα δείγματα χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες (αποδεκτό, νοθευμένο από Allura Red, νοθευμένο από σπόρους και νοθευμένο από σπόρους και Allura Red). Συμπερασματικά η εφαρμογή της τεχνολογίας SWIR και της μηχανικής μάθησης ανιχνεύει τη νοθεία με το Allura Red και τους σπόρους σε σκόνη κόκκινης πιπεριάς.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το ECDC συνδέει την γρίπη των πτηνών με ανεξήγητες νευρολογικές ασθένειες σε ανθρώπους!

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων συστήνει επαγρύπνηση στις Αρχές Δημόσιας Υγείας.

Αιθυλένιο σε μπανάνες και άλλα φρούτα: Επικίνδυνο για την υγεία ή φυσική ορμόνη;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αιθυλένιο, το οποίο έχετε "δει" πολλάκις χωρίς να το ξέρετε!

Ζυμαρικά από όσπρια: Η νέα τάση και… λύση για την αποδοχή των οσπρίων από τα παιδιά

Ένα από τα πλεονεκτήματα των καινοτόμων ζυμαρικών, είναι πως αποτελούν τον "δούρειο ίππο" για την κατανάλωση οσπρίων από παιδιά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα