Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων και των ζωικών αποβλήτων

ΑρχικήΝέαΑνοικτή ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων και των ζωικών αποβλήτων
spot_img

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου από το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος.

Tο Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (Ι.Π.Κ), μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), διοργανώνει στις 23 Νοεμβρίου, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, σχετικά με τη Διαχείριση των Ζωικών Υποπροϊόντων (ΖΥΠ) και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ), δύο καίριας σημασίας ζητήματα για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πνεύμα και το γράμμα του νομοθέτη για τα δύο εν λόγω θέματα, το Ι.Π.Κ. προσκαλεί εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων, ούτως ώστε να παρουσιάσουν την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και εκπροσώπους των εμπλεκομένων επιχειρήσεων (κρέατος, διαχείρισης αποβλήτων, κ.λπ.) για να συζητήσουν τα σημεία αιχμής και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εμπειρογνώμονες, εξειδικευμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους επαγγελματικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη των επιχειρήσεων του κλάδου, προμηθευτές πρώτων και βοηθητικών υλών, πανεπιστημιακούς, καθώς και εκπροσώπους των ΜΜΕ. 
Τα ερωτήματα που θα τεθούν, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση, είναι τα εξής:

  •  Έχει νόημα να γίνονται καταχωρήσεις των ίδιων στοιχείων σε δυο διαφορετικές βάσεις δεδομένων, δυο υπουργείων ή μπορεί να υπάρξει εξαίρεση των ΖΥΠ από το ΗΜΑΤ;
  • Πότε θεωρείται ένα προϊόν κατεργασίας απόβλητο;
  • Πως πρέπει να το διαχειριστεί μια εγκατάσταση του κλάδου των Προϊόντων Επεξεργασίας Κρέατος;
  • Είναι έτοιμη η πλατφόρμα του ΗΜΑΤ και ποιος είναι ο μορφότυπός της;
  • Ποιες είναι οι βασικές διαφορές από την πλατφόρμα των ΖΥΠ;
  • Πως πρέπει να διαχειρισθούν τα ΖΥΠ οι αλυσίδες Super Market με τα πολλά καταστήματα λιανεμπορίου; 
  • Πως πρέπει να διαχειρισθεί τα ΖΥΠ ο κλάδος της Μαζικής Εστίασης;
  • Ποια είναι η άποψη της επιστημονικής κοινότητας (τροφίμων, περιβάλλοντος, κλπ);
  • Εκτός του Οδηγού διαχείρισης των ΖΥΠ στα SM, θα εκδοθούν αντίστοιχοι Οδηγοί και για τους λοιπούς κρίκους της παραγωγικής διαδικασίας;
  • Ποιες μονάδες είναι ενδεδειγμένες για την παραλαβή και επεξεργασία των ΖΥΠ (Αποτέφρωσης, Βιοαερίου, Παρασκευής τροφών για ζώα συντροφιάς);

Η εκδήλωση της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα στις 4.00μμ στην αίθουσα του ΒΕΑ, Ακαδημίας 18, Αθήνα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Γραμματεία ΣΕΒΕΚ, 210 3253237, sevek@sevek.gr

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα