Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Aνώνυμη διαδικτυακή έρευνα της EFSA για το DRV Finder

ΑρχικήΝέαAνώνυμη διαδικτυακή έρευνα της EFSA για το DRV Finder
spot_img

Στόχος η βελτίωση του διαδραστικού εργαλείου DRV Finder σχετικά με τις Διατροφικές Τιμές Αναφοράς για θρεπτικά συστατικά που έχουν εκδοθεί από την EFSA.

Πέντε χρόνια μετά την εκκίνηση λειτουργίας του διαδραστικού εργαλείου DVR Finder η EFSA διεξάγει μια σύντομη ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα (διάρκειας 5 λεπτών) για τους χρήστες του εργαλείου μέσω του συνδέσμου: DGR FINDER (office.com) προκειμένου να συγκεντρώσει σχόλια τα οποία θα επιτρέψουν τη βελτίωση του εργαλείου.
Το DRV Finder είναι ένα διαδραστικό εργαλείο το οποίο δημιουργήθηκε το 2018, και το οποίο παρέχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις Διατροφικές Τιμές Αναφοράς για θρεπτικά συστατικά που έχουν εκδοθεί από την EFSA.

Προορίζεται για τους τελικούς χρήστες αυτών των τιμών, όπως διατροφολόγους και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, αρμόδιους για τη διαχείριση της επικινδυνότητας (risk managers), τη χάραξη πολιτικής (policy-makers), παρασκευαστές τροφίμων και επιστήμονες.

Οι διατροφικές τιμές αναφοράς (ΔΤΑ, DRVs) είναι τιμές αναφοράς για θρεπτικά συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και απευθύνονται σε υγιείς πληθυσμούς. Διαφέρουν ανάλογα με το στάδιο της ζωής και το φύλο. Έχουν πολλούς σκοπούς, όπως την αξιολόγηση της διατροφικής ποιότητας της δίαιτας ατόμων ή ομάδων, το σχεδιασμό δίαιτας (π.χ. γεύματα σε σχολεία), την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για τη διατροφή, την παροχή συμβουλών για τη δίαιτα, τη θέσπιση τιμών αναφοράς για την επισήμανση των τροφίμων και την ανάπτυξη πολιτικών στη διατροφή και στα τρόφιμα.
Τα DRVs δεν αποτελούν στόχους για θρεπτικά συστατικά ή συστάσεις για μεμονωμένα άτομα.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαδραστικό εργαλείο DVR Finder είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της EFSA.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα