ΑρχικήΝέαΑντιδράσεις για τα σχέδια μεταφοράς τη Κεντρικής λαχαναγοράς Αθηνών

Αντιδράσεις για τα σχέδια μεταφοράς τη Κεντρικής λαχαναγοράς Αθηνών

2 λεπτά ανάγνωσης

ΣΕΚΛΑ: Ενδεχόμενη μετεγκατάσταση θα επιφέρει πλήθος προβλημάτων στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, αυξήσεις τιμών, κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζόμενων.

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ) κρούει τον κώδωνα αναφορικά με τα ζητήματα τα οποία θα προκύψουν από την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΚΑΑ). «Πάγια θέση του Συνδέσμου μας είναι να παραμείνει η Αγορά στη θέση της και να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού της, στο σημείο που βρίσκεται τώρα» απαντά ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΑ, Νίκος Καλόγρης, σε συνέντευξη του CEO του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, σε οικονομική ιστοσελίδα. O κ. Δημητριάδης υποστηρίζει ότι ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας -μέλη του οποίου είναι οι επιχειρήσεις του ΣΕΚΛΑ- θα μετακομίσει στη Φυλή, όπου «τρέχει» ο διαγωνισμός για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, ως μια λύση που βρίσκεται στο τραπέζι, ενώ προσθέτει ότι «το Υπερταμείο εξετάζει κι άλλες περιοχές».

- Advertisement -

Ο ΣΕΚΛΑ, σε γραπτό υπόμνημα που έχει αποστείλει στο Υπερταμείο, τεκμηριώνει τη θέση του περί της ανάγκης να παραμείνει η Αγορά στο Ρέντη, καθώς από αυτό το σημείο επιτελεί αποτελεσματικά το ρόλο της απρόσκοπτης τροφοδοσίας της αγοράς. Σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά και δίπλα από την Εθνική Οδό, εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες όλων ενώ πέριξ της ΚΑΑ έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις με συναφή δραστηριότητα. Στη θέση αυτή, εδώ και 60 χρόνια, έχει αναπτυχθεί ένας κόμβος εμπορίου στον τομέα των τροφίμων, κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων, ο οποίος πρέπει να υποστηριχθεί.  

Από πλευράς Υπερταμείου δεν έχει εκπονηθεί μελέτη η οποία να τεκμηριώνει τους λόγους της πιθανής μετεγκατάστασης ενώ δεν έχουν δοθεί οι απαντήσεις αναφορικά με τους κινδύνους τους οποίους συνεπάγεται αυτή η ενέργεια και οι οποίοι έχουν κοινοποιηθεί από τον ΣΕΚΛΑ προς τη διοίκηση του Υπερταμείου –περιορισμός δραστηριοτήτων, κλείσιμο επιχειρήσεων, προβλήματα στην προμήθεια τροφίμων από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, δυσχέρειες στις μετακινήσεις, αυξήσεις τιμών και απολύσεις εργαζομένων

- Advertisement -

Ο ΣΕΚΛΑ αναμένει μία υπεύθυνη και συγκροτημένη ενημέρωση σχετικά με ένα μείζον ζήτημα, το οποίο αφορά το μέλλον περισσότερων από  300 επιχειρήσεων και χιλιάδων εργαζομένων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.