Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απ. Αποστολάκος: Ρητή δέσμευση του ΟΚΑΑ για στήριξη του πρωτογενή τομέα

ΑρχικήΝέαΑπ. Αποστολάκος: Ρητή δέσμευση του ΟΚΑΑ για στήριξη του πρωτογενή τομέα
spot_img

Δηλώσεις στη «1η Γιορτή της Σαρδέλας και Γαστρονομίας» στη Χαλκίδα

Η δέσμευση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας για γη στήριξη του πρωτογενή τομέα, επαναδιατυπώθηκε στην «1η Γιορτή της Σαρδέλας και Γαστρονομίας» που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στην Χαλκίδα, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του οργανισμού, στην εκδήλωση παρέστη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται τόσο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων, παράλληλα με τις δράσεις διάσωσης και διατήρησης του φυσικού πλούτου της περιοχής και της χώρας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, επισήμανε, ότι «η Χαλκίδα είναι μια από τις καλύτερες ιχθυοπαραγωγικές περιοχές. Εμείς στον ΟΚΑΑ έχουμε δεσμευτεί να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, τους ψαράδες της Ελλάδας, την ελληνική γαστρονομία ώστε ο πρωτογενής τομέας να κατέχει καθοριστικό ρόλο στον χώρο του».

Την γιορτή διοργάνωσαν ο ΟΚΑΑ και το Σωματείο Ιχθυεμπόρων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υποστήριξη και του Δήμου Χαλκιδέων.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ι.Μ. Χαλκίδας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος», ενώ θα ενισχυθούν και οι κοινωνικές δομές της Εύβοιας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα