ΑρχικήΝέαΑπειλούνται τα μαστιχόδεντρα της Χίου λόγω πυρκαγιάς

Απειλούνται τα μαστιχόδεντρα της Χίου λόγω πυρκαγιάς

1 λεπτά ανάγνωσης

Μήνυμα στους κατοίκους από το 112.

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η αυτοδιοίκηση και οι εθελοντές του νησιού από τη φωτιά μεταξύ των χωριών Κώμη και Καλαμωτή στα νότια του νησιού, που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι.

- Advertisement -

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ ήδη για την κατάσβεση της επιχειρεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κώμη και Καλαμωτή Χίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σημειώνεται πως η περιοχή έχει μαστιχόδεντρα ενώ η παραλία της Κώμης έχει ιδιαίτερη τουριστική κίνηση.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.