Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

30 τροφικές δηλητηριάσεις από αλεσμένη κανέλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων30 τροφικές δηλητηριάσεις από αλεσμένη κανέλα
spot_img

Αlert από τις Ισπανικές αρχές για την κανέλα προέλευσης Βιετνάμ – Μόλυνση από Clostridium perfringens.

Ο Ισπανικός Οργανισμός για την Ασφάλεια Τροφίμων έμαθε, μέσω του Συντονισμένου Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (SCIRI), για μια προειδοποίηση που εστάλη από τις υγειονομικές αρχές της Κοινότητας της Μαδρίτης σχετικά με την παρουσία Clostridium perfringens σε αλεσμένη κανέλα μάρκας Pedroza Spices.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το Food Safety News η μολυσμένη κανέλα αρρώστησε τουλάχιστον 30 ανθρώπους με συμπτώματα εμετών και διάρροιας.

Η AESAN συμβούλευσε όσους έχουν αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώνουν. Η τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από το Clostridium perfringens συνήθως σχετίζεται με ανεπαρκώς μαγειρεμένα τρόφιμα, είδη που ψύχονται πολύ αργά ή δεν διατηρούνται σε αρκετά ζεστή θερμοκρασία.

Το C. perfringens είναι ένας κοινός αιτιολογικός παράγοντας τροφιμογενών επιδημιών παγκοσμίως, προκαλεί μια σύντομη και ήπια γαστρεντερική ασθένεια με συμπτώματα, όπως διάρροια, ναυτία, κοιλιακό άλγος, ενώ έμετος και πυρετός δεν αναφέρονται συχνά με συνέπεια τα θύματα να μην αναζητούν ιατρική βοήθεια, γι’ αυτό και δεν καταγράφονται συχνά. Στην Ελλάδα, το C. perfringens έχει αναγνωριστεί ως το αιτιολογικό παθογόνο σε ένα από τα 403 τροφιμογενή κρούσματα που αναφέρθηκαν και διερευνήθηκαν από το NPHO κατά την περίοδο 2004–2020.

Τα δεδομένα του σχετικού προϊόντος είναι:

  • Όνομα προϊόντος: αλεσμένη κανέλα
  • Μάρκα/Εμπορική ονομασία: Pedroza Spices
  • Εμφάνιση προϊόντος: πλαστικό δοχείο
  • Αριθμοί παρτίδας και ημερομηνία λήξης:
    • A220079, 31/12/2023
    • A222605, 28/02/2026
  • Βάρος μονάδας: 700g
  • Θερμοκρασία δωματίου
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή ενεργειακά ποτά που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι; Ανησυχητικά ευρήματα του Ökotest

Πόσα ενεργειακά ποτά μπορούμε να ανεχτούμε πριν γίνει η κατανάλωση πραγματικά επικίνδυνη;

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα