Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

30 τροφικές δηλητηριάσεις από αλεσμένη κανέλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων30 τροφικές δηλητηριάσεις από αλεσμένη κανέλα
spot_img

Αlert από τις Ισπανικές αρχές για την κανέλα προέλευσης Βιετνάμ – Μόλυνση από Clostridium perfringens.

Ο Ισπανικός Οργανισμός για την Ασφάλεια Τροφίμων έμαθε, μέσω του Συντονισμένου Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (SCIRI), για μια προειδοποίηση που εστάλη από τις υγειονομικές αρχές της Κοινότητας της Μαδρίτης σχετικά με την παρουσία Clostridium perfringens σε αλεσμένη κανέλα μάρκας Pedroza Spices.

Σύμφωνα με το Food Safety News η μολυσμένη κανέλα αρρώστησε τουλάχιστον 30 ανθρώπους με συμπτώματα εμετών και διάρροιας.

Η AESAN συμβούλευσε όσους έχουν αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώνουν. Η τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από το Clostridium perfringens συνήθως σχετίζεται με ανεπαρκώς μαγειρεμένα τρόφιμα, είδη που ψύχονται πολύ αργά ή δεν διατηρούνται σε αρκετά ζεστή θερμοκρασία.

Το C. perfringens είναι ένας κοινός αιτιολογικός παράγοντας τροφιμογενών επιδημιών παγκοσμίως, προκαλεί μια σύντομη και ήπια γαστρεντερική ασθένεια με συμπτώματα, όπως διάρροια, ναυτία, κοιλιακό άλγος, ενώ έμετος και πυρετός δεν αναφέρονται συχνά με συνέπεια τα θύματα να μην αναζητούν ιατρική βοήθεια, γι’ αυτό και δεν καταγράφονται συχνά. Στην Ελλάδα, το C. perfringens έχει αναγνωριστεί ως το αιτιολογικό παθογόνο σε ένα από τα 403 τροφιμογενή κρούσματα που αναφέρθηκαν και διερευνήθηκαν από το NPHO κατά την περίοδο 2004–2020.

Τα δεδομένα του σχετικού προϊόντος είναι:

  • Όνομα προϊόντος: αλεσμένη κανέλα
  • Μάρκα/Εμπορική ονομασία: Pedroza Spices
  • Εμφάνιση προϊόντος: πλαστικό δοχείο
  • Αριθμοί παρτίδας και ημερομηνία λήξης:
    • A220079, 31/12/2023
    • A222605, 28/02/2026
  • Βάρος μονάδας: 700g
  • Θερμοκρασία δωματίου

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο