Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

30 τροφικές δηλητηριάσεις από αλεσμένη κανέλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων30 τροφικές δηλητηριάσεις από αλεσμένη κανέλα
spot_img

Αlert από τις Ισπανικές αρχές για την κανέλα προέλευσης Βιετνάμ – Μόλυνση από Clostridium perfringens.

Ο Ισπανικός Οργανισμός για την Ασφάλεια Τροφίμων έμαθε, μέσω του Συντονισμένου Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (SCIRI), για μια προειδοποίηση που εστάλη από τις υγειονομικές αρχές της Κοινότητας της Μαδρίτης σχετικά με την παρουσία Clostridium perfringens σε αλεσμένη κανέλα μάρκας Pedroza Spices.

Σύμφωνα με το Food Safety News η μολυσμένη κανέλα αρρώστησε τουλάχιστον 30 ανθρώπους με συμπτώματα εμετών και διάρροιας.

Η AESAN συμβούλευσε όσους έχουν αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώνουν. Η τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από το Clostridium perfringens συνήθως σχετίζεται με ανεπαρκώς μαγειρεμένα τρόφιμα, είδη που ψύχονται πολύ αργά ή δεν διατηρούνται σε αρκετά ζεστή θερμοκρασία.

Το C. perfringens είναι ένας κοινός αιτιολογικός παράγοντας τροφιμογενών επιδημιών παγκοσμίως, προκαλεί μια σύντομη και ήπια γαστρεντερική ασθένεια με συμπτώματα, όπως διάρροια, ναυτία, κοιλιακό άλγος, ενώ έμετος και πυρετός δεν αναφέρονται συχνά με συνέπεια τα θύματα να μην αναζητούν ιατρική βοήθεια, γι’ αυτό και δεν καταγράφονται συχνά. Στην Ελλάδα, το C. perfringens έχει αναγνωριστεί ως το αιτιολογικό παθογόνο σε ένα από τα 403 τροφιμογενή κρούσματα που αναφέρθηκαν και διερευνήθηκαν από το NPHO κατά την περίοδο 2004–2020.

Τα δεδομένα του σχετικού προϊόντος είναι:

  • Όνομα προϊόντος: αλεσμένη κανέλα
  • Μάρκα/Εμπορική ονομασία: Pedroza Spices
  • Εμφάνιση προϊόντος: πλαστικό δοχείο
  • Αριθμοί παρτίδας και ημερομηνία λήξης:
    • A220079, 31/12/2023
    • A222605, 28/02/2026
  • Βάρος μονάδας: 700g
  • Θερμοκρασία δωματίου

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα