ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων30 τροφικές δηλητηριάσεις από αλεσμένη κανέλα

30 τροφικές δηλητηριάσεις από αλεσμένη κανέλα

2 λεπτά ανάγνωσης

Αlert από τις Ισπανικές αρχές για την κανέλα προέλευσης Βιετνάμ – Μόλυνση από Clostridium perfringens.

Ο Ισπανικός Οργανισμός για την Ασφάλεια Τροφίμων έμαθε, μέσω του Συντονισμένου Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (SCIRI), για μια προειδοποίηση που εστάλη από τις υγειονομικές αρχές της Κοινότητας της Μαδρίτης σχετικά με την παρουσία Clostridium perfringens σε αλεσμένη κανέλα μάρκας Pedroza Spices.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το Food Safety News η μολυσμένη κανέλα αρρώστησε τουλάχιστον 30 ανθρώπους με συμπτώματα εμετών και διάρροιας.

Η AESAN συμβούλευσε όσους έχουν αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώνουν. Η τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από το Clostridium perfringens συνήθως σχετίζεται με ανεπαρκώς μαγειρεμένα τρόφιμα, είδη που ψύχονται πολύ αργά ή δεν διατηρούνται σε αρκετά ζεστή θερμοκρασία.

- Advertisement -

Το C. perfringens είναι ένας κοινός αιτιολογικός παράγοντας τροφιμογενών επιδημιών παγκοσμίως, προκαλεί μια σύντομη και ήπια γαστρεντερική ασθένεια με συμπτώματα, όπως διάρροια, ναυτία, κοιλιακό άλγος, ενώ έμετος και πυρετός δεν αναφέρονται συχνά με συνέπεια τα θύματα να μην αναζητούν ιατρική βοήθεια, γι’ αυτό και δεν καταγράφονται συχνά. Στην Ελλάδα, το C. perfringens έχει αναγνωριστεί ως το αιτιολογικό παθογόνο σε ένα από τα 403 τροφιμογενή κρούσματα που αναφέρθηκαν και διερευνήθηκαν από το NPHO κατά την περίοδο 2004–2020.

Τα δεδομένα του σχετικού προϊόντος είναι:

  • Όνομα προϊόντος: αλεσμένη κανέλα
  • Μάρκα/Εμπορική ονομασία: Pedroza Spices
  • Εμφάνιση προϊόντος: πλαστικό δοχείο
  • Αριθμοί παρτίδας και ημερομηνία λήξης:
    • A220079, 31/12/2023
    • A222605, 28/02/2026
  • Βάρος μονάδας: 700g
  • Θερμοκρασία δωματίου

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.