Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

6 κρούσματα αλλαντίασης στην Ισπανία από τορτίγιες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων6 κρούσματα αλλαντίασης στην Ισπανία από τορτίγιες
spot_img

Ανακοίνωση της Ισπανικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ισπανίας AESAN, ερευνά 4 επιβεβαιωμένα και 2 πιθανά κρούσματα αλλαντίασης μετά από κατανάλωση συσκευασμένων τορτίγιας πατάτας που πωλήθηκαν σε διάφορα σουπερμάρκετ. Οι ασθενείς (τουλάχιστον οι τρείς) κατανάλωσαν τορτίγια από την ίδια εταιρεία.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατό να τεκμηριωθούν στοιχεία, ούτε στα προϊόντα ούτε στις διαδικασίες, που να συσχετίζουν την αιτία και το αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνεργασία της εταιρείας παραγωγής.

Ταυτόχρονα διενεργούνται έρευνες για την πιθανότητα να υπάρχει στην αγορά προϊόν που δεν είναι ασφαλές ή εάν υπάρχουν αποκλίσεις στις διαδικασίες παραγωγής, διανομής, αποθήκευσης ή μεταφοράς που δικαιολογούν την ύπαρξη αυτού του κινδύνου. Ήδη το σουπερμάρκετ AHORRAMAS, ανακάλεσε τα προϊόντα.

 Η περίπτωση των συσκευασμένων τορτίγιας πατάτας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να υπάρχει ψευδής αίσθηση ότι είναι σαν κονσέρβες, ότι έχουν θερμική σταθερότητα και η διατήρησή τους χωρίς ψυγείο στην τρέχουσα θερμοκρασία δωματίου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας μετά την κατανάλωση.

Η AESAN υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι αυτή την εποχή λόγω της ζέστης έχει μεγάλη σημασία η διατήρηση των τροφίμων στις θερμοκρασίες αποθήκευσης που αναγράφονται στην ετικέτα και πως πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης που υποδεικνύονται από τους κατασκευαστές, καθώς εγγυώνται την ασφάλεια των προϊόντων για τα οποία έχει καθοριστεί ημερομηνία λήξης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο