Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

6 κρούσματα αλλαντίασης στην Ισπανία από τορτίγιες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων6 κρούσματα αλλαντίασης στην Ισπανία από τορτίγιες
spot_img

Ανακοίνωση της Ισπανικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ισπανίας AESAN, ερευνά 4 επιβεβαιωμένα και 2 πιθανά κρούσματα αλλαντίασης μετά από κατανάλωση συσκευασμένων τορτίγιας πατάτας που πωλήθηκαν σε διάφορα σουπερμάρκετ. Οι ασθενείς (τουλάχιστον οι τρείς) κατανάλωσαν τορτίγια από την ίδια εταιρεία.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατό να τεκμηριωθούν στοιχεία, ούτε στα προϊόντα ούτε στις διαδικασίες, που να συσχετίζουν την αιτία και το αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνεργασία της εταιρείας παραγωγής.

Ταυτόχρονα διενεργούνται έρευνες για την πιθανότητα να υπάρχει στην αγορά προϊόν που δεν είναι ασφαλές ή εάν υπάρχουν αποκλίσεις στις διαδικασίες παραγωγής, διανομής, αποθήκευσης ή μεταφοράς που δικαιολογούν την ύπαρξη αυτού του κινδύνου. Ήδη το σουπερμάρκετ AHORRAMAS, ανακάλεσε τα προϊόντα.

 Η περίπτωση των συσκευασμένων τορτίγιας πατάτας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να υπάρχει ψευδής αίσθηση ότι είναι σαν κονσέρβες, ότι έχουν θερμική σταθερότητα και η διατήρησή τους χωρίς ψυγείο στην τρέχουσα θερμοκρασία δωματίου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας μετά την κατανάλωση.

Η AESAN υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι αυτή την εποχή λόγω της ζέστης έχει μεγάλη σημασία η διατήρηση των τροφίμων στις θερμοκρασίες αποθήκευσης που αναγράφονται στην ετικέτα και πως πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης που υποδεικνύονται από τους κατασκευαστές, καθώς εγγυώνται την ασφάλεια των προϊόντων για τα οποία έχει καθοριστεί ημερομηνία λήξης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα