Το βίντεο με το επικίνδυνο για την υγεία καρπούζι που έχει προβληθεί περισσότερες από 500.000 φορές.
Αν κόβοντας το καρπούζι σας σε φέτες διαπιστώσετε ότι αφρίζει, αυτό μάλλον είναι ένδειξη ότι πάτε για τροφική δηλητηρίαση σε περίπτωση που το καταναλώσετε.
Ο χρήστης του TikTok @idksterling, που θεωρείται γκουρού σε θέματα που αφορούν τα τρόφιμα, προειδοποιεί ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το πετάξετε αμέσως: «Το άφρισμα αυτό είναι αποτέλεσμα της παραμονής του φρούτου σε μέρος που είναι πολύ ζεστό και καθόλου κατάλληλο για τη συντήρησή του», εξηγεί στο βίντεό του. «Είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της συσσώρευσης αερίων και πίεσης στο καρπούζι που απελευθερώνεται ως αφρός».
Αν τελικά τεμαχίσετε το καρπούζι, θα διαπιστώσετε ότι το εσωτερικό του θα είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό. Και αυτό συμβαίνει γιατί το “φρούτο έχει σαπίσει και μπορεί να γίνει «πρώτης τάξεως έδαφος αναπαραγωγής για ορισμένους τύπους βακτηρίων»”.
Αυτά τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, προειδοποιεί ο νεαρός.
Στα σχόλια, μια γυναίκα αφηγείται τη δική της εμπειρία, τρώγοντας ένα τέτοιο καρπούζι που την οδήγησε σε νοσηλεία εξαιτίας μιας τέτοιας δηλητηρίασης.
Ποιος το τρωει οταν το κοψει σε αυτη την κατασταση;