Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια ντιπ, σάλτσες και καρυκεύματα λόγω αλλεργιογόνων

ΑρχικήΝέαΑνακαλούνται λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια ντιπ, σάλτσες και καρυκεύματα λόγω αλλεργιογόνων
spot_img

Αιτία του προβλήματος για άλλη μία φορά τα φιστίκια ενδέχεται να περιέχονται στα προϊόντα χωρίς να υπάρχει προειδοποιητική ένδειξη στην ετικέτα

Περισσότερα από 20 προϊόντα με μπαχαρικά, όπως ντιπ, σκόνες κάρυ και καρυκεύματα, που προμήθευσε στην αγορά η εταιρεία FGS Ingredients Ltd, στο Λέστερ, ανακλήθηκαν προληπτικά από τον Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων (FSA), καθώς μπορεί να περιέχουν φιστίκια που δεν αναφέρονται στην ετικέτα.

Τα προϊόντα που ανακαλούνται περιλαμβάνουν Domino’s BBQ Dip, καρυκεύματα και σκόνες κάρυ από τα Favourit και Dunnes Stores και μερικά λουκάνικα και μπιφτέκια που πωλούνται στο Westmorland Family Butchery.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας προχωρά σε ανακλήσεις και συμβουλεύει τα άτομα με αλλεργία στα φιστίκια να αποφεύγουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων.

Τον περασμένο μήνα η FGS Ingredients είπε ότι οι πρόσθετες δοκιμές στα συστατικά της “δεν ανίχνευσαν καμία παρουσία περιεκτικότητας ή υπολειμμάτων φιστικιών”, αλλά συμβούλευσαν τους πελάτες να αφαιρέσουν από την πώληση προϊόντα που περιέχουν τα συστατικά μουστάρδας.

Η FSA προειδοποιεί ότι τα επικίνδυνα για εκδήλωση αλλεργιών προϊόντα πωλούνται με διάφορες εμπορικές ονομασίες σε πολλά διαφορετικά καταστήματα λιανικής.

Διαβάτε ακόμη: Ερευνητές με επικεφαλής Έλληνα φτιάχνουν το πρώτο φαγητό με τρισδιάστατο εκτυπωτή για άτομα με δυσκολίες κατάποσης ή δυσφαγία

Τι μπορεί να πάθει κάποιος που έχει αλλεργία στα φιστίκια

Τα φιστίκια αποτελούν συχνή αιτία τροφικής αλλεργίας. Πιστεύεται ότι η αλλεργία στα φιστίκια επηρεάζει ένα στα 50 παιδιά και το συστατικό έχει πλέον απαγορευτεί σε πολλά σχολεία.
Η αλλεργική αντίδραση εμφανίζεται όταν ο οργανισμός αντιδρά στην πρωτεΐνη που βρίσκεται στα φιστίκια.
Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως πολύ σοβαρά, για κάποιους.
Τα συνήθη συμπτώματα μιας τροφικής αλλεργίας περιλαμβάνουν:

  • αίσθημα ζάλης
  • φαγούρα στο δέρμα ή εξάνθημα
  • πρήξιμο των χειλιών, του προσώπου και των ματιών
  • βήχας, δύσπνοια ή θορυβώδης αναπνοή
  • αίσθημα αδιαθεσίας ή αδιαθεσία
  • πόνος στην κοιλιά
  • διάρροια

Διαβάτε ακόμη: Προϊόντα δημητριακών τίγκα στις τοξίνες μούχλας – Έρευνα

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο