ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση - ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε κατεψυγμένο σουτζουκάκι Ελληνικής εταιρείας

Ανάκληση – ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε κατεψυγμένο σουτζουκάκι Ελληνικής εταιρείας

1 λεπτά ανάγνωσης

Νέα ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου από τον ΕΦΕΤ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων αναφέρει:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ», βάρους περίπου 900 γρ., με ημερομηνία ανάλωσης 08/09/2022 και ημερομηνία παραγωγής 08/09/2021, προέλευσης ελληνικής με εταιρεία παρασκευής «ΚΡΕΑΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε» και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

- Advertisement -


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.

Ανακαλούνται πατατάκια λόγω καρκινογόνου χημικού επιμολυντή – Τι αλλάζει με τα νέα όρια της ΕΕ για γλυκιδυλεστέρες και 3-MCPD

Νέα δεδομένα για τη βιομηχανία τροφίμων μετά την επέκταση των ευρωπαϊκών ορίων σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.