Τα άτομα που έχουν αλλεργία ή σοβαρή ευαισθησία στο αυγό διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή αλλεργικής αντίδρασης
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε την ανάκληση κουτιών μείγματος κρεμμυδόσουπας λόγω λάθους συσκευασίας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο άτομα με αλλεργία στα αυγά. Είχε προηγηθεί η οικειοθελής ανάκλησης του προϊόντος από την παρασκευάστρια εταιρεία Gilster-Mary Lee Corp. με έδρα το Μισούρι, μετά από παράπονα ενός πελάτη για το σφάλμα.
Η ανάκληση αφορά δύο παρτίδες μείγματος σούπας κρεμμυδιού Bowl & Basket με κωδικό προϊόντος “41190-08394”. Οι καταναλωτές που αγόρασαν τα προϊόντα καλούνται να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς τους για πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να τα απορρίψουν. Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες μέχρι σήμερα σε σχέση με αυτήν την ανάκληση.
Τα άτομα που έχουν αλλεργία ή σοβαρή ευαισθησία στο αυγό διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή αλλεργικής αντίδρασης.
Αλλεργία στο αυγό
Το αυγό είναι μια από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες μεταξύ των παιδιών, ιδιαίτερα μεταξύ των βρεφών, αλλά επηρεάζονται και ορισμένα μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες.
Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως λίγα λεπτά έως μερικές ώρες μετά την κατανάλωση αυγού και μπορεί να περιλαμβάνουν δερματικά προβλήματα όπως εξανθήματα, κνίδωση ή εξάρσεις εκζέματος, ρινικά προβλήματα όπως καταρροή ή φτάρνισμα, ή πεπτικά προβλήματα όπως ναυτία, κράμπες, έμετο και διάρροια.
Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι αλλεργίες στα αυγά μπορεί να προκαλέσουν αναφυλαξία. Η αναφυλαξία είναι μια απειλητική για τη ζωή ανοσοαπόκριση και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο του λαιμού, κοιλιακό άλγος, κράμπες, επιτάχυνση του καρδιακού παλμού, σοκ, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ζάλη και απώλεια συνείδησης.
- Δείτε επίσης: Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο;
Τα μείγματα σούπας διανεμήθηκαν στα κέντρα διανομής Wakefern στην Elizabeth του New Jersey.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.