Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απορρίφθηκαν στα ελληνικά σύνορα φιστίκια, σουσάμι και ρύζι από Αίγυπτο και Ινδία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπορρίφθηκαν στα ελληνικά σύνορα φιστίκια, σουσάμι και ρύζι από Αίγυπτο και Ινδία
spot_img

4 ειδοποιήσεις σήμερα από την Ελλάδα στο RASFF.

Σήμερα οι Ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για κίνδυνο στα τρόφιμα (RASFF) για εισαγόμενα από την Αίγυπτο φιστίκια, τα οποία δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας και ασφάλειας τροφίμων. Το φορτίο με τα φιστίκια κρατήθηκε από τις αρχές.

Επίσης οι αρχές δέσμευσαν ρύζι από την Ινδία στο οποίο εντοπίστηκε υψηλή ποσότητα του φυτοφαρμάκου Chlorpyrifos, σουσάμι από την Ουγκάντα λόγω απουσίας απαραίτητων πιστοποιητικών καθώς και ένα άλλο φορτίο με σουσάμι από την Ινδία στο οποίο εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο σαλμονέλα με την επισήμανση κινδύνου για τους καταναλωτές “σοβαρός”.

Οι εθνικές αρχές διενεργούν ελέγχους στα σύνορα της ΕΕ προκειμένου να διασφαλίζεται ότι τα τρόφιμα και τα ζώα που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Κατά τη διάρκεια των επίσημων ελέγχων εκτός από την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών και φυτοφαρμάκων, εξετάζονται και οι διαδικασίες, τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα, οι απαραίτητοι τρόποι και τόποι διενέργειάς τους καθώς και οι ειδικές τελωνειακές απαιτήσεις, προκειμένου, τα κομιζόμενα στην ΕΕ αγαθά να λάβουν τον κατάλληλο προορισμό, πληρώντας τις προδιαγραφές της νομοθεσίας υγείας, ασφάλειας και προστασίας της ΕΕ στα εν λόγω θέματα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα