Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

BRCGS: Σημεία “κλειδιά” για τη μετάβαση στο Issue 9

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνBRCGS: Σημεία "κλειδιά" για τη μετάβαση στο Issue 9
spot_img

Χρήσιμος οδηγός από το Campden BRI για την κατανόηση των βασικών αλλαγών στο πρότυπο BRCGS Global Standard for Food Safety.

Το BRCGS Global Standard for Food Safety Issue 9, κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου 2022 και άρχισε να εφαρμόζεται από την 1η Φεβρουαρίου. Η ενημέρωση έγινε ώστε να αντικατοπτρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στις βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγή τροφίμων και ποτών. 

Το Campden BRI δημοσίευσε έναν σύντομο οδηγό, για να βοηθήσει τη βιομηχανία τροφίμων να κατανοήσει τις βασικές αλλαγές που έχουν γίνει και πώς θα την επηρεάσουν.

Τι είναι το Παγκόσμιο Πρότυπο BRCGS για την Ασφάλεια των Τροφίμων Issue 9;

Το Παγκόσμιο Πρότυπο για την Ασφάλεια Τροφίμων BRCGS είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο από τα εμπορικά πρότυπα για τη διασφάλιση της παραγωγής ασφαλών τροφίμων, με περισσότερα από 25.000 πιστοποιητικά τροφίμων που εκδίδονται ετησίως από περισσότερους από 1.500 ελεγκτές που εργάζονται για λογαριασμό 64 φορέων πιστοποίησης. Όπως ήδη προαναφέρθηκε οι έλεγχοι με βάση το αναθεωρημένο πρότυπο άρχισαν από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Τι έχει αλλάξει στο Παγκόσμιο Πρότυπο BRCGS για την Ασφάλεια Τροφίμων Issue 9;

Το σχέδιο ασφάλειας τροφίμων – HACCP

Μια σημαντική αλλαγή που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν η δημοσίευση των επικαιροποιημένων Γενικών Αρχών Υγιεινής Τροφίμων από τον Codex Alimentarius. Αυτό το διεθνές πρότυπο περιέχει τις απαιτήσεις για καλές πρακτικές υγιεινής και HACCP. Για να αντικατοπτρίζονται αυτές οι ενημερώσεις, υπάρχουν μερικές προτεινόμενες αλλαγές στην ενότητα 2 του προτύπου, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης του HACCP ή του Σχεδίου Ασφάλειας Τροφίμων.

Ενημερώσεις για την απάτη τροφίμων και την προστασία των τροφίμων

Μετά την εισαγωγή της απάτης στα τρόφιμα και της προστασίας των τροφίμων στο πρότυπο στο Issue 8, υπήρξαν ορισμένες προτεινόμενες βελτιώσεις και αλλαγές που συμπεριλήφθηκαν στο προσχέδιο για την προστασία από σκόπιμη κακόβουλη μόλυνση. Εντός της ενότητας 4.2 Άμυνας Τροφίμων, έχουν προτείνει ότι θα απαιτούνται πρόσθετες απαιτήσεις εκπαίδευσης για όσους εργάζονται στην ομάδα αξιολόγησης απειλών. Στη συνέχεια, στην ενότητα 5.4 έχουν συμπεριλάβει ενημερωμένες απαιτήσεις για την προστασία των αγορασθέντων υλικών από ευπάθειες στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Προσφέρουμε ένα έγγραφο κατευθυντήριων γραμμών, ένα θεμελιώδες μάθημα και ένα ενδιάμεσο μάθημα με θέμα το TACCP / VACCP που μπορεί να σας βοηθήσει με τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες.

Εξοπλισμός

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα για κάθε επιχείρηση είναι ο διαθέσιμος εξοπλισμός για τη δημιουργία προϊόντων. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον έλεγχο αυτών των ειδών για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων στο περιβάλλον παραγωγής. Μια συλλογή νέων ρητρών έχει προταθεί για την ενότητα 4 σχετικά με την ύπαρξη διαθέσιμων προδιαγραφών για όλο τον εξοπλισμό, μια τεκμηριωμένη διαδικασία για τη θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού και άλλες αρχές σχετικά με τον υγιεινό σχεδιασμό.

Υπάρχουν πολλές δημοσιευμένες οδηγίες για τον σχεδιασμό υγιεινής από οργανισμούς, όπως η European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG), η Campden BRI και η 3A. Οι αρχές σχεδιασμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το σχεδιασμό, τη θέση σε λειτουργία και τη συντήρηση του εξοπλισμού για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης του προϊόντος.

Αλλαγές στην περιβαλλοντική παρακολούθηση

Έχουν προταθεί ορισμένες ενημερώσεις στην ενότητα περιβαλλοντικής παρακολούθησης στο 4.11.8 για να παρέχεται σαφήνεια στους οργανισμούς. Σε αυτά περιλαμβάνονται η τεκμηριωμένη διαδικασία δειγματοληψίας και η ύπαρξη ορίων δράσης για το πρόγραμμα παρακολούθησης. Αυτά τα όρια δράσης περιλαμβάνονται για τον διαχωρισμό των στόχων ασφάλειας των τροφίμων που ορίζονται από τη νομοθεσία για τα προϊόντα και τα επίπεδα μόλυνσης που βρίσκονται στην περιοχή παραγωγής. Μπορεί να χρειαστεί να διεξαχθεί μια σημαντική εργασία για τον καθορισμό των κατάλληλων επιπέδων δράσης για μεμονωμένες εγκαταστάσεις. 

Ενημερώσεις σε άλλες ενότητες

Υπάρχουν πολλές άλλες ενημερώσεις σε ενότητες του προτύπου που είναι πιο λεπτές αλλά όχι λιγότερο σημαντικές για τους κατασκευαστές, όπως:

  • Ενίσχυση της σημασίας και πολλών στοιχείων της κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων
  • Εστίαση στους εσωτερικούς ελέγχους
  • Μια νέα ενότητα για την πρωταρχική μετατροπή των ζώων
  • Ενημερωμένες απαιτήσεις για εργαστηριακές δοκιμές
  • Συνεχείς αναφορές στην «ασφάλεια, αυθεντικότητα, νομιμότητα και ποιότητα»

Σεμινάριο από το Campden BRI

Το Campden BRI διοργανώνει σεμινάριο Ενημέρωσης Τεύχους 9 BRCGS στις 6 Ιουνίου 2023, για τεχνικούς διευθυντές, επιχειρήσεις, μηχανικούς, ανώτερους διευθυντές, όσους εργάζονται σε προγράμματα διασφάλισης ποιότητας προμηθευτών και ελεγκτές στη βιομηχανία τροφίμων..

Tο σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους αντιπροσώπους να κατανοήσουν τις βασικές αλλαγές από την προηγούμενη έκδοση, 8, και περιλαμβάνει:

  • Οι ενημερώσεις του Codex από τα τέλη του 2020 περιλαμβάνονται στην ενότητα 2
  • Απαιτείται πρόσθετη επικύρωση για το σχέδιο HACCP (2.12) και τις αξιώσεις (5.2)
  • Ενημέρωση των αναφορών στην «ασφάλεια, αυθεντικότητα, νομιμότητα και ποιότητα» με μεγαλύτερη συνέπεια σε όλο το Πρότυπο
  • Ενίσχυση της σημασίας και πολλών στοιχείων γύρω από τον Πολιτισμό
  • Νέα ενότητα για την Πρωτογενή Μετατροπή Ζώων (5.9)
  • Εστίαση στους εσωτερικούς ελέγχους (3.4)
  • Ενημερώθηκαν οι ενότητες 8 (Ζώνη), 9 (Εμπορεύσιμα Αγαθά) και 3.5.4 (Εξωτερική Ανάθεση)
  • Πρόσθετες απαιτήσεις για τον εξοπλισμό (4.6)
  • Αλλαγές στην άμυνα τροφίμων (4.2) και στην απάτη τροφίμων (5.4)
  • Απαίτηση διαδικασίας για NPD / EPD (5.1.1)
  • Κατοπτρικά χειριστήρια για ακτίνες Χ όπως και για ανίχνευση μετάλλων (4.10)
  • Ενημερωμένη ενότητα για τις Εργαστηριακές Δοκιμές (5.6)
  • Όρια δράσης που σχετίζονται με το EMP (4.11.8)

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο