Στον Καναδά η Fraser Valley Meats ανακαλεί κατεψυγμένο καλαμπόκι πλήρους πυρήνα λόγω μικροβιακής μόλυνσης από σαλμονέλα, ανακοίνωσε η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA).
Το προϊόν που ανακαλείται δεν πρέπει να καταναλώνεται, να χρησιμοποιείται, να πωλείται, να σερβίρεται ή να διανέμεται, σύμφωνα με την CFIA. Το προϊόν που ανακαλείται είναι η μάρκα Fraser Valley Meats Whole Kernel Corn (κατεψυγμένο) και πωλήθηκε μεταξύ 3 Δεκεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2021.
Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν γεύση αλλοιωμένα. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο, σύμφωνα με το CDC.
Όποιος έχει φάει οποιοδήποτε προϊόν που έχει ανακληθεί και έχει αναπτύξει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Τα άρρωστα άτομα θα πρέπει να ενημερώνουν τους γιατρούς τους για την πιθανή έκθεση στα βακτήρια της σαλμονέλας, επειδή απαιτούνται εξειδικευμένες εξετάσεις για τη διάγνωση της σαλμονέλωσης. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να μοιάζουν με άλλες ασθένειες, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση.
Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες ασθενούν για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που οι ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία.
Οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ασθενείς με καρκίνο, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωσταίνουν ή να παρουσιάζουν συμπτώματα. Ωστόσο, μπορεί να εξακολουθούν να μεταδίδουν τις λοιμώξεις σε άλλους.
Πηγή: Lexblog