Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανάκληση κατεψυγμένου καλαμποκιού λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: Ανάκληση κατεψυγμένου καλαμποκιού λόγω σαλμονέλας
spot_img

Στον Καναδά η Fraser Valley Meats ανακαλεί κατεψυγμένο καλαμπόκι πλήρους πυρήνα λόγω μικροβιακής μόλυνσης από σαλμονέλα, ανακοίνωσε η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA).

Το προϊόν που ανακαλείται δεν πρέπει να καταναλώνεται, να χρησιμοποιείται, να πωλείται, να σερβίρεται ή να διανέμεται, σύμφωνα με την CFIA. Το προϊόν που ανακαλείται είναι η μάρκα Fraser Valley Meats Whole Kernel Corn (κατεψυγμένο) και πωλήθηκε μεταξύ 3 Δεκεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2021.

Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν γεύση αλλοιωμένα. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο, σύμφωνα με το CDC.

Όποιος έχει φάει οποιοδήποτε προϊόν που έχει ανακληθεί και έχει αναπτύξει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Τα άρρωστα άτομα θα πρέπει να ενημερώνουν τους γιατρούς τους για την πιθανή έκθεση στα βακτήρια της σαλμονέλας, επειδή απαιτούνται εξειδικευμένες εξετάσεις για τη διάγνωση της σαλμονέλωσης. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να μοιάζουν με άλλες ασθένειες, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες ασθενούν για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που οι ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία.

Οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ασθενείς με καρκίνο, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωσταίνουν ή να παρουσιάζουν συμπτώματα. Ωστόσο, μπορεί να εξακολουθούν να μεταδίδουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Πηγή: Lexblog

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα