Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δηλητηριάσεις παιδιών από πουρέ μήλου: Εντοπίστηκε η εταιρεία που ευθύνεται

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔηλητηριάσεις παιδιών από πουρέ μήλου: Εντοπίστηκε η εταιρεία που ευθύνεται
spot_img

Νέα ενημέρωση από τον FDA.

Ενώ ο αριθμός των παιδιών που δηλητηριάζονται από μόλυβδο από πουρέ μήλου στις ΗΠΑ, συνεχίζει να αυξάνεται, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ FDA αποκάλυψε το όνομα της εταιρείας που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η κανέλα που περιείχε η applesauce ήταν μολυσμένη με μόλυβδο χιλιάδες φορές υψηλότερη από τα συνιστώμενα επίπεδα, ενώ μετά από πρόσθετες αναλύσεις βρέθηκε εκτός από μόλυβδος και χρώμιο το οποίο είναι γνωστό καρκινογόνο. Στο αίμα των δηλητηριασμένων παιδιών τα περισσότερα από τα οποία είναι κάτω από 12 μηνών, και που έχουν φτάσει πλέον τα 413 σύμφωνα με το CDC,  βρέθηκε 500 φορές περισσότερος μόλυβδος από τα υψηλότερα ανεκτά επίπεδα.

Αξιωματούχοι στο Εκουαδόρ ανέφεραν στον FDA ότι ο Carlos Aguilera από τον Ισημερινό ήταν ο επεξεργαστής αλεσμένης κανέλας που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή applesauce μάρκας WanaBana, Schnucks και Weis.  Ο προμηθευτής κανέλας πούλησε το μολυσμένο μπαχαρικό στη Negasmart, η οποία πούλησε την κανέλα στην Austrofoods, τον τελικό παραγωγό του πουρέ μήλου. Ο Carlos Aguilera δεν δραστηριοποιείται αυτήν τη στιγμή είπαν οι αρχές του Ισημερινού.

Επίτροπος του  FDA, είχε δηλώσει πως η μόλυνση της κανέλας με μόλυβδο οφείλεται σε σκόπιμη ενέργεια  για να αυξηθεί το βάρος του προϊόντος και κατά συνέπεια και το κέρδος.

Ο μόλυβδος είναι τοξικός για τον άνθρωπο και μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας ή κατάστασης υγείας. Η προστασία των παιδιών από την έκθεση στον μόλυβδο είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή είναι πιο ευαίσθητα στην τοξικότητα από μόλυβδο

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα