Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση προσωπικού για την ασφάλεια των τροφίμων στις Ιρλανδικές επιχειρήσεις τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση προσωπικού για την ασφάλεια των τροφίμων στις Ιρλανδικές επιχειρήσεις τροφίμων
spot_img

Το SafeFood for business, είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης στις βασικές έννοιες για την ασφάλεια των τροφίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων της Ιρλανδίας. Είναι φτιαγμένο για τις μικρές επιχειρήσεις τροφίμων των υπηρεσιών τροφίμων, την τροφοδοσία, το λιανικό εμπόριο και τη μεταποίηση.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις πτυχές της εκπαίδευσης για την ασφάλεια των τροφίμων σε σύντομες, πρακτικές και ελκυστικές ενότητες χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινότητα του κλάδου.

Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρέχουν εκπαίδευση στο προσωπικό τους, με την απονομή πιστοποιητικών στην ολοκλήρωση κάθε ενότητας.

Ο Ray Dolan, Διευθύνων Σύμβουλος της Safefood, δήλωσε στο FFT: «Η οικοδόμηση μιας κουλτούρας ασφάλειας των τροφίμων ωφελεί τόσο το κοινό όσο και τις επιχειρήσεις τροφίμων. Υπάρχουν περίπου 50.000 επιχειρήσεις που παράγουν τρόφιμα σε όλη τη νήσο της Ιρλανδίας και περίπου το 80% αυτών είναι μικροί παραγωγοί τροφίμων. Έχοντας συναντήσει πολλούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων τροφίμων μέσω του Δικτύου Γνώσης μας, κατανοούμε τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης για την ασφάλεια των τροφίμων. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ένα δωρεάν και πρακτικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την ασφάλεια των τροφίμων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.»

Οι εκπαιδευόμενοι  μπορούν να ολοκληρώσουν το πλήρες πρόγραμμα SafeFood (8 ενότητες) και να λάβουν το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης. Εναλλακτικά, μπορούν να επιλέξουν μεμονωμένες ενότητες και να λάβουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης ενότητας. Αυτές περιλαμβάνουν τις εξής θεματολογίες:

  • Ενότητα 1 – Η σημασία της ασφάλειας των τροφίμων
  • Ενότητα 2 – Μικροβιολογία τροφίμων
  • Ενότητα 3 – Έλεγχος θερμοκρασίας
  • Ενότητα 4 – Προσωπική υγιεινή
  • Ενότητα 5 – Καθαρισμός
  • Ενότητα 6 – Έλεγχος αλλεργιογόνων
  • Ενότητα 7 – Έλεγχος παρασίτων
  • Ενότητα 8 – HACC

Πηγή: https://www.fft.ie/free-sme-e-learning-food-safety-education-tool-now-available/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα