Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκεί δεν αστειεύονται! “Λουκέτο” σε επτά εστιατόρια μέσα σε ένα μήνα στην Ιρλανδία

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕκεί δεν αστειεύονται! "Λουκέτο" σε επτά εστιατόρια μέσα σε ένα μήνα στην Ιρλανδία
spot_img

Κακές πρακτικές υγιεινής, παραβάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια τροφίμων, τρωκτικά και περιττώματα.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες, την απόφαση για επτά εντολές κλεισίματος που επιδόθηκαν σε επιχειρήσεις τροφίμων κατά τον μήνα Νοέμβριο για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων, σύμφωνα με τον νόμο FSAI, 1998 και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Επίσημοι έλεγχοι σε σχέση με τα τρόφιμα Νομοθεσία) Κανονισμοί, 2020. Τα Εκτελεστικά Διατάγματα εκδόθηκαν από Λειτουργούς Υγείας Περιβάλλοντος στο Στέλεχος Υγειονομικής Υπηρεσίας.

Μερικοί από τους λόγους για τις εντολές κλεισίματος τον Νοέμβριο περιλαμβάνουν:

  • Δεν υπήρχαν επαρκείς διαδικασίες για την αντιμετώπιση παρασίτων που εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις. 
  • Ένα νεκρό ποντίκι βρέθηκε σε μια παγίδα κάτω από το ράφια που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση τροφίμων και εξοπλισμού στην πίσω κουζίνα καθώς και φρέσκα περιττώματα ποντικιού
  • Παρατηρήθηκαν ζητήματα προστασίας από τα παράσιτα, όπως τρύπες και κενά, γεγονός που επιτρέπει στα παράσιτα να αποκτήσουν πρόσβαση στο χώρο προετοιμασίας φαγητού.  
  • Αποδεικτικά στοιχεία της τρέχουσας δραστηριότητας τρωκτικών στον χώρο της κουζίνας και την υπηρεσία πάγκου
  •  Δεν υπήρχε διαθέσιμος νιπτήρας για το πλύσιμο των χεριών. 
  • Οι χειριστές τροφίμων δεν έπλεναν τα χέρια τους κατά την επιθεώρηση.

Σχολιάζοντας τις εντολές κλεισίματος που εκδόθηκαν τον Νοέμβριο, η Δρ Pamela Byrne, Διευθύνων Σύμβουλος, FSAI, είπε ότι είναι νομική απαίτηση για όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων να διαθέτουν ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων που να διασφαλίζει επίσης υψηλό επίπεδο ελέγχου των παρασίτων.

    «Οι Λειτουργοί Περιβαλλοντικής Υγείας εντοπίζουν συνεχώς περιστατικά προσβολής από τρωκτικά και παράσιτα. Πρόκειται για αποτυχία ενός συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής των τροφίμων. Οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα σε ασφαλή τρόφιμα και όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν νομική υποχρέωση να διασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα που επεξεργάζονται, σερβίρουν ή πωλούν είναι ασφαλή για κατανάλωση», κατέληξε ο Δρ Byrne.

Τέσσερις εντολές κλεισίματος επιδόθηκαν βάσει του νόμου FSAI, 1998 σε:

  • Brambles Deli Café (Υπό έφεση), Λειτουργία στο Wells House and Garden Wells, Gorey, Co. Wexford
  • Pizza Max, 64 Talbot Street, Δουβλίνο 1
  • Grandons Centra Sallybrook [Κλειστή περιοχή: Καταστήματα τροφίμων και συσκευασιών ισογείου και πρώτου ορόφου], Sallybrook, Glanmire, Cork
  • Waterfront Diner, Dundee St Johnston, Donegal

Τρεις εντολές κλεισίματος επιδόθηκαν βάσει των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επίσημοι έλεγχοι σε σχέση με τη νομοθεσία για τα τρόφιμα), 2020 σε:

  • Chef Thai & Chinese Takeaway, Unit 4, Coolmine Industrial Estate, Blanchardstown, Dublin 15
  • Civic Offices Canteen, Fishamble Street, Temple Bar, Dublin 8
  • Wasabi Sushi Bar (Κλειστές Δραστηριότητες: Άμεση διακοπή της παρασκευής και πώλησης σούσι και σασίμι), Μονάδα 5, Strand Centre, Strand Road, Portmarnock, County Dublin

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα