Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Ελέγξτε μήπως έχετε ακόμη στο ψυγείο» – Ανακάλυψαν επικίνδυνο παθογόνο σε σαλάτα μετά την ημερομηνία λήξης της

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Ελέγξτε μήπως έχετε ακόμη στο ψυγείο» - Ανακάλυψαν επικίνδυνο παθογόνο σε σαλάτα μετά την ημερομηνία λήξης της
spot_img

Το παθογόνο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις

Ένας έλεγχος ρουτίνας από τις Αρχές της Μινεσότας, αποκάλυψε την παρουσία Listeria monocytogenes σε ληγμένο πακέτο Φύτρων Alfalfa και σήμανε συναγερμός σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ. Το προϊόν ωμής σαλάτας μπορεί να έχει λήξει, αλλά δεν είναι απίθανο να υπάρχει ακόμη σε ψυγεία καταναλωτών και να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις.

- Advertisement -

Πρόκειται για τις σαλάτες με φύτρα αλφάλφα της εταιρείας Jack and the Green Sprouts, Inc. σε συσκευασίες 5 ουγκιών που έληξαν στις 29/1/25.

Τα προϊόντα πωλήθηκαν σε αρκετές πολιτείες από σούπερ μάρκετ, παντοπωλείο και τοπικούς συνεταιρισμούς. Φέρουν ένδειξη παρτίδας #687 UPC #763247198915 στο επάνω μέρος.

Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες μέχρι σήμερα σε σχέση με την εν λόγω σαλάτα. Ωστόσο εάν οι καταναλωτές έχουν ακόμα κάποιες από αυτές τις ληγμένες συσκευασίες των 5 ουγκιών με φύτρα μηδικής στο ψυγείο τους καλούνται να τις απορρίψουν για την ασφάλειά τους, καθώς είναι πολύ πιθανό να μολυνθούν με Listeria monocytogene. Η λιστέρια μπορεί να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, γι αυτό θα πρέπει να απολυμανθούν και όλες οι επιφάνειες με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή.

Το παθογόνο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για μικρά παιδιά, και ανθρώπους με χαμηλό ανοσοποιητικό. Αν και τα υγιή άτομα μπορεί να παρουσιάσου μόνο βραχυπρόθεσμα συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, σοβαρό πονοκέφαλο, δυσκαμψία, ναυτία, κοιλιακό άλγος και διάρροια, η λοίμωξη από Listeria μπορεί να προκαλέσει αποβολές και θνησιγένεια σε εγκύους.

Πρόσφατα το λαχανικό είχε ανακληθεί και σε πολλές χώρες της Ευρώπη εξαιτίας πρόκλησης δεκάδων τροφικών δηλητηριάσεων αυτή τη φορά από σαλμονέλα

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα