ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕμφιαλωμένα νερά: Η Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για τους ελέγχους

Εμφιαλωμένα νερά: Η Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για τους ελέγχους

1 λεπτά ανάγνωσης

Ανώτατο χρονικό διάστημα για τον έλεγχο του αριθμού των αποικιών στα εμφιαλωμένα νερά για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων αναλύσεων.

Εκδόθηκε σήμερα 12/6/2024, η υπ. αριθμόν Δ1δ/Γ.Π. 27121 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, με θέμα «Ανώτατο χρονικό διάστημα για τον έλεγχο του αριθμού των αποικιών στα εμφιαλωμένα νερά για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων αναλύσεων».

- Advertisement -

Η παρούσα εγκύκλιος ενημερώνει τις αρμόδιες Διευθύνσεις σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας για τον έλεγχο του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, σχετικά με τον τρόπο καταμέτρησης του αριθμού των αποικιών στα εμφιαλωμένα νερά (επιτραπέζια και φυσικά μεταλλικά νερά) και την αξιολόγηση των δειγμάτων ανά κατηγορία νερού.

Μέσω της εγκυκλίου επισημαίνεται ότι, για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων αναλύσεων, βασική προϋπόθεση είναι ο έλεγχος για τον αριθμό των αποικιών να γίνεται εντός των 12 ωρών από την εμφιάλωση και το νερό να έχει διατηρηθεί στις αναφερόμενες ανά κατηγορία νερού θερμοκρασίες το 12ωρο αυτό.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Πώς μία έτοιμη σάλτσα της αγοράς εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια αντί να τα αναπτύσσει σύμφωνα με πειραματική μελέτη

Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 14 ημέρες την πορεία 14 στελεχών λιστέριας και σαλμονέλας μετά την εισαγωγή τους σε τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση

Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI για πρόκληση βλάβης στους χρήστες – Πώς συνδέεται με τη βιομηχανία τροφίμων (Ολόκληρη η αγωγή)

Η υπόθεση ανοίγει νέο κεφάλαιο στη νομική ευθύνη των συστημάτων AI, με πιθανές επιπτώσεις σε μάρκετινγκ, συμμόρφωση και χρήση αλγορίθμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.