Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένας μολυσμένος εργαζόμενος πιθανότατα προκάλεσε μεγάλη επιδημία νοροϊού

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈνας μολυσμένος εργαζόμενος πιθανότατα προκάλεσε μεγάλη επιδημία νοροϊού
spot_img

Ένας μόνο χειριστής τροφίμων σε κατάστημα στην Αυστραλία, που είχε μολυνθεί και μετέφερε τον νοροϊο στα ντόνατς ευθύνεται για επιδημία με 215 θύματα!

Από ένα μόνο ασθενή εργαζόμενο σε επιχείρηση τροφίμων, ξεκίνησε (πιθανότατα) μία επιδημία νοροΐου που επηρέασε περισσότερους από 200 ανθρώπους στην Αυστραλία. Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν το  Υπουργείο Υγείας (ACT Health) ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος που πουλούσε ντόνατς, που παρασκευάζονταν επί τόπου, ότι μετά την κατανάλωσή τους αρρώστησαν 11 άτομα. Στη συνέχεια οι αρχές ενημερώθηκαν και για περισσότερα κρούσματα τα οποία τελικά έφτασαν στα 215! Από τις συνεντεύξεις με ασθενείς διαπιστώθηκε ότι όλοι είχαν φάει ντόνατς από το κατάστημα 24 έως 48 ώρες πριν αρρωστήσουν.

Σύμφωνα με το FSN τα πιο κοινά συμπτώματα ήταν η διάρροια, εμετός, ναυτία και κοιλιακό άλγος. Οκτώ περιπτώσεις ανέφεραν παρουσία αίματος στα κόπρανα και δύο άτομα νοσηλεύτηκαν. Όλοι οι ερωτηθέντες θαμώνες κατανάλωσαν ντόνατς που αγόρασαν από τις εγκαταστάσεις μεταξύ 20 και 24 Νοεμβρίου 2021.

Η πηγή μόλυνσης δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές, αλλά υπάρχει η υποψία ότι ένας χειριστής τροφίμων που είχε μολυνθεί μετέφερε τον νοροϊο στα ντόνατς. Μετά από τους ελέγχους στο κατάστημα διαπιστώθηκε επίσης αστοχία στην υγιεινή των χεριών και στις σωστές διαδικασίες χειρισμού των τροφίμων από τους εργαζομένους. Η περίπτωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία του αποκλεισμού των χειριστών τροφίμων από την εργασία, όταν είναι άρρωστοι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο